Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı ile Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin işbirliğiyle VI. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama Kongresi gerçekleşti.

ANA TEMA GÖÇ

Kongrenin ana temasını göç ve psikolojik danışma olarak belirlediklerini kaydeden ise, göçün Türkiye’nin özellikle Güneydoğu’nun ve Gaziantep’in en önemli sorunlarından birisi olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Hamamcı “Gaziantep son beş yıldır hem göçle gelen kişileri ağırlamaları, onlara uygun yaşam koşulları sağlamaları, onların travmalarına şahitlik etmesi ve acılarıyla empati yapabilmesi açısından çok özel bir şehirdir. Bu şehirde yaşayan uygulamacılara ve alanda çalışanlara katkı sunmak amacıyla kongremizin temasını göç ve psikolojik danışma olarak belirledik” şeklinde konuştu.

KATKIDA BULUNANLARA PLAKET

Açılış konuşmaları sonrasında Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Filiz Bilge ve Rektör Prof. Dr. Ali Gür, karşılıklı olarak birbirlerine plaket verdi. Prof. Dr. Zeynep Hamamcı ayrıca, etkinliğe katkılarından dolayı GAÜN Genel Sekreteri Doç. Dr. Ayhan Doğan, Genel Sekreter Yardımcıları Burhan Akyılmaz ve Mehmet Ali Eminoğlu’ya plaket sundu. GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Gürsoy’un da katıldığı törende, Vize Yayıncılık adına Ferit Resuloğulları, Pegem Akademi Yayıncılık adına Sunay Karadağ, Nobel Akademik Yayıncılık adına Taner Cevizli ve Anı Yayıncılık adına Sevda Karakaya’ya Prof. Dr. Filiz Bilge tarafından plaketleri verildi. Ayrıca bu yıl altıncısı düzenlenen 2016 Empati Ödülü’nü almaya hak kazanan Eryaman Şehit Rıfat Çelik İlkokulu Müdürü Aykut Gültekin’e ilkokul adına Prof. Dr. Filiz Bilge tarafından takdim edildi. HABER MERKEZİ