TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr.Yücel Altunbaşak, TÜBİTAK tarafından Ar-Ge ve İnovasyon Destekleri konusunda Gaziantep'in geride kaldığını söyledi. Altunbaşak, "“Türkiye sadece İstanbul’dan, Ankara’dan ve İzmir’den ibaret değil. Böyle de olmamalı. Gaziantep’in, Konya’nın, Van’ın, Kayseri’nin buraların gerçekten yeşermesi lazım. Bölgesel haplar olması lazım. bu nedenle bizim birtakım programlarımız var ama maalesef Gaziantep bunları kullanmıyor. Son birkaç yıl içinde teşviklerden yararlanmaya başlanılmış ama onun dışında Gaziantep bu teşviklerden yararlanmıyor” dedi.

Sanayi Odası’nda TÜBİTAK tarafından Ar-Ge ve İnovasyon Destekleri konusunda bilgilerin verildiği bir toplantı gerçekleşti. GSO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Gaziantep Vali Yardımcısı Adil Nas, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr.Yücel Altunbaşak, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Ünverdi, sanayiciler ve davetliler katıldı. Toplantıda Ar-Ge ve İnovasyon Destekleri konusunda bilgiler verildi.

MAZICIOĞLU: DEVLET YATIRIMI YOK

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, “Değerli sanayicilerimiz ile bir arada olmanın gururu ve sevinci içerisindeyim. Gaziantep sanayisi 2013 yılı itibariyle 6 buçuk milyar dolar ihracat yapan ve şehrinde hiçbir devlet yatırımı olmayan ender şehirlerden bir tanesidir. Bizim Gaziantep’te ne bir şeker fabrikamız var ne de tütün fabrikamız var. Bizim Gaziantep’in başarısını yazan sanayici arkadaşlarımız var. Bu bir gerçek. Allah kendilerinden razı olsun. Hepsi dişi ile tırnağı ile fuarlara katılarak, yenilik olarak ne yapabiliriz diye düşünen bir ekip Gaziantep sanayisini, ticaretini bu hale getirmiş durumdadır” diye konuştu.

ARGE OLMAZSA OLMAZ

GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Ünverdi de Ar-Ge ve inovasyonun önemine dikkat çekerek, “Ar-Ge ve inovasyon ülkemizin ileri teknolojiye ulaşması ve gelişmiş ülkeler düzeyine erişmesi için olmazsa olmaz konularından bir tanesidir. Bu nedenle bu önemli konuyu çok önemsiyoruz. Teknolojideki hızlı değişim ve gelişim ilerleme küresel boyutta radikal değişiklikler meydana getiriyor. Bu değişimlere ayak uydurmak için iş adamları olarak Ar-Ge ve inovasyona daha fazla önem vermek zorundayız. Her yıl düzenlediğimiz törenlerle de bu alanda çalışma yapanlara ayrıca ödüllendiriyoruz” ifadelerini kullandı.