Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Mehmet Sarı, Yüce Divan oylamasında fire vermediklerini belirtti.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep'te fire olmadığını ve olmayacağını belirterek, "Ve biz kullandığımız oylarla ülkemiz üzerinde oynanan oyunlardan bir tanesi olan bu girişime de son noktayı koyduk" dedi.

Oylamanın esas maksadının 17 Aralık darbe operasonunun devamı olduğunu, buradaki hedefin o günkü başbakanımız, Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Milletvekili Erdoğan, "Bu girişim Ak partiye yönelik bir darbe operasyonuydu. Bu darbe operasyonunu yapanlar her türlü ahlaki değerlerden yoksun bir şekilde siyonistlerin uşaklığını yapmışlardır. 17 Aralık bu uşaklığa kılıf uydurulan bir gündür. Kullandıkları malzemelere o günde bugünde geçit vermedik" dedi.

ASIL HEDEF ERDOĞAN

'TBMM genel kurulunda muhalefetin 4 bakan hakkında verdiği önergeleri reddettik' diyen Erdoğan, "Burada ret vermemizin nedeni, bu 4 eski bakan hakkında meclis komisyonu kurulması talebimizdi ve bu komisyonun kurulmasını biz Ak parti milletvekilleri aralarında benim de bulunduğum 76 Ak parti milletvekili istedi.

Ve kurulan bu komisyondan bu arkadaşlarla ilgili yüce divana sevkedilmemeleri yönünde karar çıktı. Yine bu 4 bakanla ilgili savcılıktaki soruşturmada da aklama kararı çıktı. Böyle bir durumda bu bakanlara yapılan operasyonun 17 Aralık 2013 tarihinde Ak parti ve genel başkanına karşı yapılan bir darbe girişimiydi. Bu darbe girişimine de bu 4 bakan malzeme yapılmak istendi. Asıl hedef Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bir darbe teşebbüsüydü. Ve biz kullandığımız oylarla ülkemiz üzerine oynanan oyunlardan bir tanesi olan bu girişimde son noktayı koyduk" diye konuştu.

BUNLAR TUZLUK KALMAYA DEVAM EDECEK

Ak Parti'den verilen firelerle ilgili de konuşan Erdoğan, "Bunlar Ak partiden ayrılmış kişilerdir. Kamuoyunun gözünde tuzluk olarak kalmaya devam edeceklerdir. Bu olayların esas amacı ak parti ve liderine yönelik darbe operasyonudur, bu operasyona bizlerde geçit vermedik. Gaziantep millevekillerinin tamamı bu oyunu bozmuşlardır. Antep milletvekillerinin içinde fire çıkmaz"dedi.

EN GÜZEL CEVABI VERDİK

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Ak Parti Gaziantepli milletvekilleri arasında fire olmadığını, birlik ve beraberlik içinde paralel yapıya ve onun destekçilerine en güzel cevabı verdiklerini söyledi.

Milletvekilleri olarak paralel yapıya ve onun destekçilerine en güzel cevabı bundan sonra da vermeye devam edeceklerini söyleyen Sarı, "Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, iktidarımızın arkasında dimdik ayaktayız.

Gaziantep milletvekillerinin tamamı dik duruşlarıyla her zaman olduğu gibi darbecilere en büyük cevabı veriyor. Gaziantep'te fire olmaz" dedi.