Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Gaziantep’te Yeminli Mali Müşavir Serdar Okutucu'nun kızı Eczacı Merve Okutucu'nun eczane açılışını yaptı. Topçu, "350 bin Suriyeliye bakan Gaziantep bizim milletimizin diğergamlığını tüm dünyaya göstermiş oldu" dedi.

Açılış kurdelesini kesen Yalçın Topçu, “Allah dert verdiği zaman dermanını da versin. İnşallah, insanoğlunun her derdinin dermanı olsun. Antep’te yaşayanların her derdinin de dermanı olsun. O dermanın yeri de bu eczane olsun inşallah. Kazançları hayırlı olsun. Bereketli demiyorum. İşleri bereketli olunca hasta çoğalır. Hayırlı olsun, kazançları, helal olsun kazançları olsun” dedi.

Gaziantep'in mülteciler konusunda da tarihe geçeceğini söyleyen Topçu, "Burada bir özelliğiniz var ki, Gaziantep bununla tıpkı Gazi unvanı gibi tarihe geçecek. Suriye, Irak’tan bizim ülkemizde 3 milyona yakın misafirimiz var. Gaziantep bunların 350 binine bakıyor. Bu sayıdan daha az sığınmacı AB ülkelerine gitti orada kıyamet kopuyor. Onun için Gaziantep’i kutluyorum. Bizim milletimizin diğergamlığını Gaziantep tüm dünyaya göstermiş oldu" diye konuştu. Topçu, UNESCO tarafından Gaziantep'in 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na Gastronomi kategorisinde alınmasını değerlendirdi. Topçu, "Fatma hanım, bunu öyle titizlikle takip etti ki, bir başka şehre gitmesini onun o titiz takibi önledi, kendisini kutluyorum" dedi. Topçu, Gaziantep sadece bir sanayi kenti olmadığını belirterek, "Aynı zamanda kültür, turizm, tarım gastronomi kenti, çok yönlü bir şehirdir. İnşallah sağlık şehri de olacak. Gaziantep küresel marka olmaya aday şehirdir. İnşallah bunu gastronomi ile yapacak" dedi. İHA

NOT: DİĞERGAMLIĞIN ANLAMI: Türkçede özgecilik kelimesiyle de ifade edilen bu kavram; başkalarını düşünmek, onların hukukunu korumak hususunda özverili olmak, başkalarının hukukunu düşünüp, gözetmek hususunda fedakar ve ferâgat sâhibi olmak anlamlarına gelmektedir.