Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen "Dünya İnsani Zirvesi"ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yerel yönetimlerin krizlerle mücadelesinde Gaziantep deneyimini anlattı.

Suriyeli göçmenler sorununu çözmek için kamu, kurum ve kuruluş ile sivil toplum örgütleriyle beraber çalıştıklarını dile getiren Şahin, sorunları 4 başlık altında topladıklarını ifade etti. Bir neslin kaybolmaması için göçmenlerin eğitiminin önemli olduğuna işaret eden Şahin, “En önemli ilk başlığın eğitim olduğunu gördük. Çünkü bir neslin kaybedilmemesi gerekiyordu. Ve özellikle en büyük savaşın cehaletle savaş olduğunu biliyorduk. Eğer eğitime yeterince yatırım yapmazsak bugün terör örgütlerinin beslendiği cehaletten bu çocuklarında mağdur olacağını gördük” diye konuştu.

HER ÜLKE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Suriyeli mültecilerin çalışmaları noktasında da önemli projeler yaptıklarının aktaran Şahin, birlikte çalışma ve yaşama modelini getirerek, kutuplaşmanın önüne geçtiklerini kaydetti. Çocukların erken yaşta evlendirilmesinin önüne geçmek için de çalışmalar yaptıklarını anlatan Şahin, çatışmaların durdurulacağı bir dünya iradesinin derhal hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. BÜLTEN