Gaziantep'te bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısının ardından pazar günü yayın yasağı getirilmiş ve Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama yapılmış ve "01.05.2016 Tarihinde ilimiz Şehitkamil İlçesi İncilipınar Mahallesi 4 nolu cadde üzerinde gerçekleştirilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi olayı hakkında Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliğinin 01.05.2016 tarih ve 2016/2926 D.İş. sayılı kararı ile 5187 Sayılı Yasanın 3/2 maddesi uyarınca "yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve buna benzer yayın yapılmasının yasaklanmasına" karar verilmiştir" denilmişti.

Gaziantep 27 Gazetesi olarak yasalara saygımızdan dolayı, Cumhuriyet Başsavcılığının bu kararına uyarak, 2 Mayıs 2016 pazartesi günü yasak çerçevesinde yer alan tüm detaylara hassasiyet göstermiş ve gazetemizde haberi yayınlamamıştık. Bizim gibi bazı gazeteler de Cumhuriyet Başsavcısının yayın yasağına uymuş ve terör saldırısını yayınlamamıştır. Ancak ne var ki, şehrimizde bazı gazete ve TV'lerin yayın yasağına uymadığını görmek, bizleri şaşkınlığa uğratmıştır.

Gazete olarak hassas bir dönemden geçtiğimiz sırada, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının yayın yasağına uyarak, bilgi edinme hakkı olan gazetemizin okurlarını habersiz bırakırken, bazı gazetelerin ve TV'lerin Cumhuriyet Başsavcılığının yasalar çerçevesindeki bu talimata uymadığını görmenin şaşkınlığı içindeyiz. Bizler ne olursa olsun yasalara olan saygımızı devam ettireceğiz. Kamuoyunda dün gazetemizde terörle ilgili haberini okuyamayan okurlarımızın hoşgörüsüne sığınıyor, bu açıklamayı yapmayı görev sayıyoruz. GAZİANTEP27 GAZETESİ