Gaziantep'te 3 yıl önce 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının faili PKK'lı terörist Murat Filiz'in, Kandil'de olduğu sırada hava operasyonları sonrasında ağır yaralandığı öğrenildi

Gaziantep'te 3 yıl önce Ramazan Bayramı'nın ikinci günü patlatılan bombanın faili Kandil'de vuruldu. Korutürk Caddesi üzerinde bulunan Karşıyaka Polis Merkezi'nin yanına çekici ile getirilerek bırakılan bomba yüklü otomobili patlatarak 4'ü çocuk 10 kişinin öldüğü, 60'tan fazla kişinin yaralandığı olayın faili PKK'lı Murat Filiz'in hava operasyonlarında yaralanan teröristler arasında olduğu ve Suriye'de bir hastanede tedavi altında olduğu öğrenildi.

ELEBAŞILARIN YAKIN KORUMASIYDI

2006'da Şanlıurfa'da Abdullah Öcalan'ın yakalanmasını protesto amacıyla düzenlenen gösteride tutuklanıp, cezaevinden çıktıktan sonra örgütün dağ kadrosuna katılan Murat Filiz, Kandil'de PKK'nın özel güç olarak adlandırdığı grupta bombacı olarak yetiştirildi. 1 yıl Zafer kod adıyla Dr. Bahoz kod adlı Feyman Hüseyin'in, 1 yıl da Firaz kod adıyla PKK'nın Kandil'deki elebaşısı Murat Karayılan'ın korumalığını yaparken 2009 yılında Örgütün Amanos Yapılanması Osmaniye Grubu'nun lideri oldu.

SURİYE'DEN KANDİL'E GEÇTİ

İstihbarat birimleri, 4'ü çocuk 10 kişinin ölümü, 60'tan fazla kişinin yaralanması ile 153 ev ve işyeri ile 25 aracın zarar gördüğü Gaziantep'teki bombayı patlattıktan sonra Suriye'ye kaçan PKK'lı Murat Filiz'in burada PYD'nin hakim olduğu bölgede bulunan Çekdar Tugayı olarak adlandırılan kampta eğitim komutanı olarak kaldığını belirlemişti.

DAİMİ ARAMA KARARI VARDI

PKK'nın kurulduğu Diyarbakır Lice'nin Ziyaret köyü nüfusuna kayıtlı olan ve 2009 yılından beri Diyarbakır Başsavcılığı'nca hakkında 'daimi arama' kararı bulunan Murat Filiz'in PKK'nın komuta kademesi toplantısına katılmak üzere Suriye'den Kandil'e geçtiği ve TSK'nın jetlerinin PKK'lı teröristlerin yuvalandığı Kandil'i yerle bir ettiği hava operasyonlarında yaralandığı belirlendi. İstihbarat birimleri Filiz'in şu anda Suriye'de bir hastanede tedavi altında olduğu bilgisine ulaştı. AJANSLAR