Gaziantep’in federasyon açısından çok önemli bir noktada olduğunu ifade eden Türkoğlu, Doğu ve Güneydoğu’yu batı ile birleştirme açısından şehrimizin farklı bir konuma sahip olduğunu dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de Gaziantep Basketboluna önemli katkılar sağladığını kaydeden Türkoğlu, yabancı sınırlaması ile Türk oyuncuların milli takıma daha fazla katkı yapmayı hedeflediklerini aktardı.SALONLAR HINCA HINÇ DOLMALIGaziantep şehrinin farklı bir özelliği olması nedeniyle 25’inci Kadınlar Cumhurbaşkanlığı kupa maçını Gaziantep’te yapmaya karar verdiklerini söyleyen Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Bu nedenle anlamlı kupanın mücadelesinin burada olmasına yönetim kurulumuzla birlikte karar verdik. Bize burada ev sahipliği yapan sayın valimize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz bizi hiçbir şekilde yalnız bırakmıyor. Gerçi Gaziantep’te şu ana kadar ki geri dönüşler bizi çok mutlu ediyor. Umut ediyoruz ki bugün Gaziantep’te basketbolda çok güzel bir atmosfer olur. Bizim hedefimiz gerçekten her zaman salonların hınca hınç dolmasıdır. İki kadın basketbolunda kaliteli takımlar bugün çok önemli kupa için karşı karşıya gelecekler. Gerek sporcu arkadaşlarımızı gerekse de turnuvanın anlamı için salonumuz dolar ve bizde buradan keyifli bir şekilde ayrılırız” dedi.

BASKETBOL BURADA KALICI OLMALI
Gaziantep Basketbol takımının ayakta kalması adına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür edilmesi gerektiğinin altını çizen Türkoğlu, “Başkanımızla yapmış olduğumuz görüşme sonrasında bu işi sahiplendi ve şuan Gaziantep’te basketbol varsa Fatma hanımın sayesindedir. Gaziantep bizim açımızdan gerçekten çok önemli bir bölge ve biz basketbol anlamında zevkle doğuyu birleştirmemiz, Doğu ve Güneydoğu’yu birleştirmemiz açısından Gaziantep gerçekten çok önemli bir noktada yer alıyor. Burada valimiz, belediye başkanımız ve diğer büyüklerimizi ziyaret edeceğiz. Basketbol anlamında bu şehirde nasıl yatırımlar yapabiliriz, burayı nasıl kalkındırabiliriz adına görüşmeler bulunduk. Basketbol burada uzun süre kalıcı olur ve umarım Gaziantep halkı da böle spor etkinliğini de destekler” dedi.

TECRÜBELERİ MİLLİ TAKIMA YANSIYACAK
Yabancı kontenjan konusunda çalışmalarının olduğunu kaydeden Türkoğlu, “Bir noktaya da geldik diyebiliriz, önümüzde ki günlerde de kulüp yetkilileriyle bir araya geleceğiz. Bir çözüm bulacağız, sonuçta burada kulüplerimizi mağdur etmeyecek ama en önemlisi de sonuçta milli takım formasını uzun yıllar giyecek genç arkadaşlarımız üzerinde bir formül yaratmamız gerekiyor. Diyaloglarla bu işin çözülebileceğine inanan bir federasyonuz. İnşallah en kısa zamanda da bunun çözümüne varırız sonuçta yapabileceğimiz değişiklikler hem kulüplerinde oynayabilecek Türk oyuncuların kulüplerine olan faydası artacaktır ve daha sonra da bu arkadaşların bu noktada ki tecrübeleri milli takımada yansıyacaktır. Güzel bir çözerek bize düşen görevi yapmış oluruz ama burada bizler, kulüp yöneticileri, menajerler herkes elini taşın altında koymak zorunda. Bu tek taraflı olacak süreç değil, biz sadece yolu gösteren yönetimsel anlamda insanlar oluruz. Bunu da yakında takip edeceğiz” açıklamalarında bulundu.
MUHARREM TÜRKOĞLU