Hasan Kalyoncu Üniversitesi kampüsüne yeni yapılan golf sahasının açılışını yaparak, Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu ile birlikt golf oynayan Bakan Çavuşoğlu, akademik yıl açılışına da katılarak öğrencilere ilk dersi verdi. Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi'ne giden Bakan'ın sonraki durağı Vali Ali Yerlikaya oldu. Yerlikaya'yı makamında ziyaret eden Çavuşoğlu, Başkan Fatma Şahin'le görüştü. Çavuşoğlu burada birlik ve beraberlik içerisinde çalışıldığında ne kadar güzel işler yapılacağına Gaziantep'in iyi bir örnek olduğunu ifade etti. Çavuşoğlu, "Biz Gaziantep’e en baştan beri güveniyoruz ve inanıyoruz. Hiç bir seçimde bizi mahcup etmedi. Gaziantep ne kadar güçlü olursa, Türkiye o kadar güçlü olur. Türkiye ne kadar güçlü olursa, o kadar dünyada söz sahibi olur" dedi. Çavuşoğlu, Gaziantep'in kültürel zenginliklerinin UNESCO'nun kalıcı listesinde yer alabilmesi için gerekli lobi desteğini vereceklerini de söyledi.

HER ALANDA GELİŞEN BİR ŞEHİR

Çavuşoğlu, Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Gaziantep'in her alanda gelişim gösteren bir şehir olduğunu söyledi. Gaziantep'e yeni üniversiteler kurulmasını temenni eden Çavuşoğlu, son olarak 2 yıl önce geldiği kentte bugün, hızlı gelişime ve memnuniyet verici gelişmelere şahitlik ettiğini anlattı.

GOLF OYNADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gaziantep'te, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin Akademik Yıl açılış törenine katıldı. Çavuşoğlu, tören öncesinde üniversite kampüsüne yeni yapılan golf sahasının açılışını yaparak, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu ile birlikte bir süre golf oynadı. Çavuşoğlu, gelecek hafta Antalya'da gerçekleştirilecek Türk Hava Yolları Golf Turnuvası'na ilişkin, "Ben golf sporuna önem veriyorum. Önümüzdeki perşembe günü Antalya'da 'Türk Hava Yolları Golf Turnuvası' başlayacak. Dünyanın en iyi oyuncuları, hatta olimpiyatlarda ilk üçe giren oyuncular geliyor. Türkiye'nin tanıtımı bakımından da önemli bir etkinlik. Golf sadece zenginlerin oynayabileceği bir spor değil. Herkesin her yaşta yapabileceği bir spor. Antalya'ya, İstanbul'a Tunceli'den hocalar geliyor. Ben de 6 senedir yapıyorum. O kadar stresli ortamda sabah saat 06.00'da bu sporla güne başlamak insanı daha dinç tutuyor. Fırsat buldukça yapmaya çalışıyoruz. Üniversite içinde sahanın olması önemli. İleride daha büyük sahalar da yapılabilir" diye konuştu.

OLAYLARI ANLATTI

Daha sonra akademik yıl açılış törenine katılan Bakan Çavuşoğlu, konuşmasında Kuzey Irak'taki referanduma ve sonrasına yaşanan olaylara değindi. Çavuşoğlu, Barzani'nin ciddi sorunlar yaşadığını belirterek, "Barzani, düşündü ki referandum yaparsa masada güçlü olacak, şimdi masada bile yok. Düşündü ki Kürt kardeşlerimizi kendi arkasında, etrafında birleştirecek ve başkanlığını ilelebet götürecek. Şimdi oradaki Kürtleri darmadağın etti böldü, parçaladı. Düşündü ki daha fazla kazanımlar elde edecek, var olan kazanımları da kaybetti. Söz dinlemezsen, bir dostun tavsiyesini dinlemezsen başına gelecek budur" dedi.

HER SEÇİM ÖNEM ARZEDİYOR

Suriye'deki sorunların aşılması için özellikle son bir yıldır önemli çabalar gösterildiğini vurgulayan Çavuşoğlu, bu ülkede siyasi istikrarın da sağlanmasını istediklerini dile getirdi. Bugüne kadar gerçekleştirilen tüm seçimlerin her zaman önem arz ettiğini belirten Çavuşoğlu, "Ama 2019’daki seçim hepsinden de önemli. Adeta ülkenin kader seçimi. O yüzden şimdiden çalışmalara başlamalıyız. Belki de bu sözü söyleyeceğim son şehir Gaziantep. Çünkü Gaziantep çalışmayı, başarmayı sever." ifadelerini kullandı. Mevlüt Çavuşoğlu, dünyadaki tüm zorluklara rağmen yüzde 7 civarında büyüme beklendiğine dikkati çekerek, tüm dünyaya açılan bir ülke olarak daha iyi günlere ulaşılacağını vurguladı.

ŞAHİN'E ZİYARET

Çavuşoğlu, valilik ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. Ziyaret sonunda Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen "Yerelden küresele Gaziantep" konulu toplantıya geçen Çavuşoğlu, Gaziantep'te çok güzel bir uyum, birlik ve beraberlik olduğunu ifade etti. Bunun sonucunda Gaziantep ve ülke için herkesin canı gönülden çalıştığını anlatan Çavuşoğlu, kentin ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını vurguladı.

TAKDİRE DEĞER

Tüm sorunlara rağmen ihracattaki gelişmelerinin takdiri hak ettiğini belirten Çavuşoğlu, "Girişimcilik çok önemli. Biz de politikamızda bunu önemsiyoruz. Sadece Dışişleri Bakanlığının bunu yürütmesi çok mümkün değil. Çünkü uluslararası arenada çok aktör var. O yüzden yerel yönetimlerin yaptığı uluslararası alanda yaptığı etkinlikler de ülkemizin görünürlüğü açısından çok önemli oluyor." diye konuştu.

LOBİ DESTEĞİ

Gaziantep'in kültürel zenginliklerinin UNESCO'nun kalıcı listesinde yer alabilmesi için gerekli lobi desteğini vereceklerini anlatan Çavuşoğlu, "Bugün Suriye ve mülteciler konusunda nasıl sorunlar yaşandığını biliyoruz. Bunların hepsi bir süreçtir. Hepsini aşabiliriz, aşamayacağımız sorunlar değil bunlar. Sorunlar olabilir önemli olan birlikte çözüm önerileri ortaya çıkarmaktır. Bunun için de çaba gösteriyoruz. Halep'tekiler yenilenmesin diye neler yaptığımızı görüyorsunuz. Geçen sene her gün bombaların yaktığı yıktığı manzalara uyanıyorduk, bunlar şimdi çok şükür yüzde 99 oranında önlendi

TAKİP EDECEĞİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak ordusu ile Peşmerge'nin ateşkese vardığı iddialarına ilişkin, "Şimdi tabii hangi kapsamda yaptılar, hangi sonuçları doğuracak bunları göreceğiz. Sadece başlık olarak haber geçti, bunların detaylarına bakmak lazım. Bu sınır kapılarının teslimi yapılacak mı hiçbir çatışma olmadan? Nasıl olacak bunları göreceğiz çünkü bizi de ilgilendirir sınırın diğer tarafında kimin olduğu. Takip edeceğiz" dedi.

CİDDİ ÇATIŞMA YOK

Irak'ın Suriye sınırı tarafından Türkiye'ye doğru ilerleme olduğu dönemde de ciddi çatışma olmadığına işaret eden Çavuşoğlu, "Esasen Irak Başbakanı İbadi de söyledi. 'Bizim amacımız Irak'taki Kürtlere savaş açmak değil, merkezi yönetime ait olan bölgeleri ele geçirmek. Bir de Türkiye ile olan ve İran'la olan sınır kapılarının kontrolünü geri almak.' Esasen merkezi hükümete aittir sınırların kontrolü. Şimdi tabii hangi kapsamda yaptılar, hangi sonuçları doğuracak bunları göreceğiz. Sadece başlık olarak haber geçti, bunların detaylarına bakmak lazım. Bu sınır kapılarının teslimi yapılacak mı hiçbir çatışma olmadan? Nasıl olacak bunları göreceğiz çünkü bizi de ilgilendirir sınırın diğer tarafında kimin olduğu. Takip edeceğiz."

ŞAHİN DESTEK İSTEDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de kentin sahip olduğu değerleri küreselleştirmek istediklerini dile getirdi. Bu anlamda önemli işler başardıklarını anlatan Şahin, kentin bölgesinde iddialı olduğunu ve hedeflerine doğru ilerlediğini vurguladı. Şahin, Yesemek ve Zeugma gibi kültürel varlıkların UNESCO dünya mirası listesinde kalıcı hale getirilmesi için Bakan Çavuşoğlu'ndan destek istedi. HABER MERKEZİ