Oldukça çekişmeli geçen maçta Rolands Freimanis ve Jure Balazic’in iyi performansı sayesinde son bölüme önde giren Gaziantep, son bölümde savunmada çok fazla basit hata yapınca sahadan 68-73 yenik ayrıldı.

Maça iyi başlayan taraf Gaziantep Basketbol olsa da James Farr’ın sayılarıyla karşılık veren Chalon, skoru 9-9‘da eşitledi. James Farr’ın sayıları devam etse de hücumda Mark Lyons ile etkili olan Gaziantep, skorda 18-13 öne geçti. Çeyreğin son bölümünde Gaziantep’in hücumları durunca James Farr ile Chalon farkı azalttı fakat ilk çeyreği Gaziantep, 20-19 önde kapattı.

İkinci çeyreğin başında da Gaziantep’in hücumdaki problemleri devam edince Chalon, kısalarıyla öne geçerken skoru 22-31‘e getirdi. Jure Balazic ve Sean Armand’ın üçlükleriyle ayağa kalkan Gaziantep, farkı kapatırken skoru 33-33‘e getirdi. Çeyreğin son bölümünde Balazic’in basketiyle Antep öne geçme fırsatı da bulsa da pota altını çok iyi kullanan rakip ekip, soyunma odasına 35-38 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan taraf Chalon olurken konuk ekip, pota altından bulduğu sayılarla skoru 41-47’ye getirdi. Dış atışlarla maça tutunan Gaziantep, pota altını de biraz dengeleyince skoru 46-49‘a getirdi. Çeyreğin son bölümünde Chalon, Jeremy Nzeulie’in sayılarıyla farkı yedi sayıya çıkarsa da Gaziantep, Balazic ile cevap verdi ve son çeyreğe girilirken skoru 52-53‘e getirdi.

Son çeyreğe James Farr ile iyi başlayan Chalon farkı tekrardan açarken skoru 52-57‘ye getirdi. Pota altında Roland Freimanis’i çok iyi kullanan Gaziantep, rakibin molasına rağmen rüzgarı arkasına alırken 9-0’lık seriyle skoru 61-57‘ye getirdi. Son bölümde iki takım da hücumda sayı üretmekte çok zorlansa da Antep, rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve son iki dakikaya 63-61 önde girdi. Lance Harris ve Darrin Dorsey’in arka arkaya basketleriyle seri yakalayan Chalon, bir anda son 1 dakikaya 63-68önde girdi. Son bölümde Jura Balazic’in üçlüğüyle ayakta kalmaya çalışan Antep, bitime 9 saniye kala skoru 68-71 getirse de Fransız ekibi faul çizgisinde hata yapmayınca sahadan galibiyetle ayrıldı.

Üst üstte beşinci yenilgisini alan Gaziantep, içeride 1-2 toplamda 2-5 olurken, Chalon ise 1-3 toplamda 3-5 oldu. Gelecek maç Gaziantep, Capo d’Orlando’ya konuk olurken Elan Chalon ise Neptunas’ı ağırlayacak.

Gaziantep’te Roland Freimanis 17 sayı 8 ribaundla oynarken, Jure Balazic 18 sayı, Mark Lyons 10 sayı ve Sean Armand 9 sayı 9 ribaundla oynadı.

Elan Chalon’da ise James Farr 17 sayı 6 ribaundla takımının yıldızı olurken, Lance Harris 13 sayı 4 ribaund, Jeremy Nzeulia 10 sayı 4 asist ve Darrin Dorsey 10 sayı 6 asistle oynadı.