İki sezondur Gaziantep Basketbol takımına isim sponsoru olan Royal Halı, isim hakkını vermek isteyen başka kurumlara kapıyı açık bıraktı.Basketbol takımının kendi kurumlarının değil Gaziantep şehrinin kulübü olduğunu belirten Royal Halı yönetim kurulu başkanı Taner Nakıpoğlu, desteklerini çekme gibi bir niyetlerinin olmadığını ama isteyen her firmanın isim hakkını kullanabileceğini belirtti.Beko Basketbol 1. Liginde ki ilk iki yılı acemilik dönemi olarak belirleyen Nakıpoğlu, yaşadıkları zorlukları genç yöneticilerin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek aştıklarını açıkladı.

EUROCHALLENGE DE MUTLU OLDUK

Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının BEKO basketbol birinci liginde ve EuroChallenge’de başarılı bir sezon geçirdiğini söyleyen yönetim kurulu üyesi Taner Nakıpoğlu, “Geçen sezon 2 haftada bir maç seyrediyorduk ama şimdi bir haftada iki maç seyretmeye başladık. Oyuncuların yoğun maç trafikleri oldu. Kendileriyle konuştuğumda müthiş bir sezon geçirdiklerini söylediler. Böyle yoğun bir sezon geçirmenin kendilerini formda tuttuğunu da belirttiler. EuroChallenge’de ilk yılımız olmasına rağmen 3’ncü olmamız bizi oldukça mutlu etti. İtalya’da mücadele ettiğimiz dörtlü finalde bayrağımızı dalgalandırdık. Play Off finallerine kalmayı çok istiyorduk ama ne yazık ki bunu gerçekleştiremedik. Yeni sezonda ilk hedefimiz Play Off’lara kalmak ve orada mücadele etmek olacak. Bunun haricinde yine Avrupa kupalarına takımımıza görev verilirse yine gideriz” dedi.

YILMADAN HAREKET ETTİK

Beko basketbol liginin yeni takımlarından biri olduklarını aktaran Nakıpoğlu, “Her işin mutlaka acemisi vardır bizde bu ligde acemiliğimizi üzerimizden atmaya çalışıyoruz. Yine de ilk iki yılda ki başarımız genç yöneticilerimizin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerinden kaynaklanıyor. Hiçbir zorluk karşısında yıkılmadan, yılmadan bir araya gelip sorunları nasıl aşacağımız konusunda her arkadaşımız elinden geleni yaptı. İlk yılımızda 9’ncu ve ikinci yılımızda da EuroChallenge’de iyi bir dönem geçirdik. Üçüncü yılımızda da başarılı bir sezon yaşarsak bundan sonra da Beko Basketbol liginde Gaziantep’i başarılı bir şekilde temsil ederiz” dedi.

SPONSORLAR BEKLİYORUZ

Kurum olarak basketbol takımının isim sponsoru olduklarını aktaran Nakıpoğlu, “Basketbol takımına sahip çıkmak isteyenlere isim sponsorluğu her zaman açıktır. Dileyen takıma ismini vermek suretiyle destek olabilir ama bu kesinlikle Royal Halı desteğini çekiyor anlamına gelmesin. Bu takım Royal’in değil Gaziantep şehrinin takımıdır. Mesela 3 yıl Royal Halı Gaziantep Basketbol ismi altında mücadele eder ondan sonra ki yıllarda ismini vermek isteyen başka bir firma gelir ve yine Gaziantep basketbol takımıyla kendi isimlerini vererek destek olurlar. Gaziantep adına bunu el birliğiyle yukarılara taşımamız gerekiyor. Sponsorluklar çok önemli, bu güne kadar bu takıma destek veren bütün sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra da diğer destek verecek sponsorlarımızı bekliyoruz. Maçlarımız oldukça heyecanlı ve güzel geçiyor, maçlara gelmeyen anlamıyor bir defa gelende bırakmıyor. Bu sene hedefimiz yine seyirci sayımızı arttırmak olmalı. Örneğin Sanayi odası başkanımız Adil Konukoğlu hiç bir maçımıza gelmedi. Kendisi sporu seven bir iş adamımız yeni sezonda mutlaka bir maçımızda kendisini aramızda görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.