Gaziantep Basketbol finalde 87 – 81
Gaziantep Basketbol takımı bu sene 17’incisi organize edilen Cevat Soydaş turnuvasında adını finale yazdırdı.Grubunda ki ilk maçını Yunanistan’ın güçlü ekiplerinden Paok’u yenen kırmızı – siyahlı dev adamlar, ikinci maçında ise Yeşil Giresun engelini aşarak finale yükseldi.Gaziantep Basketbol takımında 16 sayı atan Erol Can dikkat çekerken onun dışında sayı üretebilen tek yerli oyuncu Can Uğur Öğüt oldu. Yeşilgiresun'da ise Gagic'in 10 sayı 10 ribaundluk double double'ına 43 isim daha çift hanelere çıkarak yardımcı oldu.
Karşılaşma Erkan Yılmaz'ın 6 sayısıyla başlarken Antep dış atışlarla kendine geldi. İLk 5 dakika sonunda skor 9-8 Antep lehineydi. Çeyreğin ikinci kısmında hücumla durunca skor da çok aşağılarda kaldı. İlk çeyrek Antep'in 14-12 üstünlüğü ile sonuçlandı.İkinci çeyrek yüksek tempoda başladı. İlk iki dakikada takımlar 12 sayı üretince skor kabul edilebilir noktalara yükseldi. Erol Can'ın üst üste isabetlerine Gabric ile yanıt veren Yeşilgiresun oyunda kalmayı bildi. Yabancılarından da katkı almaya başlayan Antep farkı 5 sayıya çıkarınca Yeşilgiresun'dan mola geldi. Yeşilgiresun faul hakkını çok erken doldurunca Antep'ten üst üste serbest atışlar geldi. Fakat bu durum Antep'in temposunu düşürünce Yeşilgiresun yeniden oyuna ortak oldu . Son üç dakikaya girilirken skor 36-32 Antep lehineydi. Bu dakikadan sonra gelen 12-2'lik Yeşilgiresun serisiyle ilk devre karadeniz temsilcisinin 44-38 üstünlüğü ile sonuçlandı.
İkinci devreye Sean Armand'ın iki üçlüğüyle başlandıktan sonra Antep benchine teknik faul çalındı. Ardından Gagic'e de teknik faul çalınınca Antep skoru eşitledi. Birçok oyuncusundan katkı alan Antep iyi savunmasıyla rakibini durdurmayı bildi. 27. dakikada skor Lyons'un isabetiyle 57-51'e geldi ama bu dakikada o da teknik faul aldı. Çeyrek sonuna kadar çok yüksek bir tempoyla hücumlar yapılınca son çeyreğe Antep 66-61 önde girmeyi başardı.
Son çeyrek Gabric'in sportmenlik dışı faulü ile başladı. Tek hücumda 4 sayı bulan Antep farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Marinkovic ile etkili olan Yeşilgiresun Enes Berkay'ın da dış isabetiyle farkı biraz eritti. Antep savunmada biraz sertleşince kolay sayı şansını rakibine tanımadı. White'ın üçlüğü ile son 5 dkaikaya 8 sayı farkla Antep önde girdi. Lyons ve Rudd'un isabetleriyle fark çift hanelere çıktı. Yeşilgiresun çabuk hücumlar denese de farkı 6 sayının altına bir türlü indiremedi. Maçın son iki dakikasında rakibine iyne kolay sayı şansı tanımayan Gaziantep Basketbol karşılaşmadan 87-81 galip ayrıldı.
MUHARREM TÜRKOĞLU