Kura çekimine Kırmızı – Siyahlı temsilcimiz adına Genel Menajer Boray Dai katıldı.Gaziantep Basketbol takımı sezonun ilk maçını İstanbul deplasmanında Darüşşafaka ile oynayacak.Sheraton İstanbul Ataköy’de gerçekleştirilen ve ligin yayıncı kuruluşu olan Tivibu Spor’un yanı sıra TBF TV’nin YouTube kanalından da naklen yayınlanan fikstür çekimine, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok, TBF CEO’su Ömer Onan, TBF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Recep Ankaralı, TBF Ligler Direktörü Samer Şenbayrak, TBF Medya ve İletişim Direktörü Barış Kuyucu, TBF yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

TBF CEO’su Ömer Onan’ın Battal Durusel’i anarak başladığı açılış konuşmasının ardından TBF Ligler Direktörü Samer Şenbayrak 2018-2019 sezonunun takvimi ve kura çekimi ile ilgili teknik detayları paylaştı. Kura çekimini gerçekleştiren takımların temsilcileri kısa konuşmalarla Battal Durusel’i andılar ve yeni sezon öncesi bütün takımlara şans dilediler.

Kura çekimi sonucunda ilk hafta eşleşmeleri şu şekilde oluştu:Fenerbahçe – BeşiktaşSakarya BŞB – Türk TelekomBanvit – Arel BüyükçekmeceDarüşşafaka – Gaziantep BasketbolGalatasaray – Anadolu EfesAfyon – Bld – Bahçeşehir Kolejiİstanbul Büyükşehir Bld. – TrabzonsporPınar Karşıyaka - Tofaş