Gaziantep'te sigortalı sayısı günden güne artıyor. Sigortalı sayısında 9 sırada olan Gaziantep, bir basamak yükselerek 8. sıraya geldi. Geçtiğimiz yıla oranla sigortalı sayısı Türkiye ortalamasının çok çok üzerinde artarak yüzde 11 olarak gerçekleşen Gaziantep'te bu yılın Şubat ayı itibariyle sigortalı sayısı 365 bin 913'e ulaştı.

MERSİN'İ SOLLADIK

SGK İl Müdürü Mehmet Uzun, Gaziantep'te sigortalı profiline bakıldığında 46 bin 127'ini memurlar, 58 bin 676'sini Bağ-Kurlular ve 261 bin 110'unu da SSK'lıların oluşturduğunu belirtti.

Gaziantep'in sigortalı sayısında Mersin'i geçtiğini belirten Mehmet Uzun, "Ben göreve gelmeden önce Mersin bizim önümüzdeydi. Sanayi ve ticaretiyle hergeçen gün büyüyen Gaziantep'te ekonomik gelişmişliğe bağlı olarak sigortalı sayısı da artıyor. Gaziantepli işverenleri duyarlılıklarından dolayı kutluyoruz. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi'nde sigortasız çalıştırılan işçi yok gibi.Bazan evrak eksiklikleri nedeniyle birtakım sorunlar yaşanıyor, ancak fabrikatörler bu konuda gerçekten duyarlı" diye konuştu.

LÜTUF DEĞİL, BİR HAK

Türkiye genelinde kayıtdışılığın yüzde 36 olduğunu, Gaziantep'in de bu civarda seyrettiğini söyleyen Mehmet Uzun, "Bundan 10 yıl önce kayıtdışılık yüzde 50'lerdeydi. Eskiden prim oranları yüksekti. Devlet zaten yüzde 5 teşvik veriyor. Diğer teşviklerde var. Prim oranları eskisi gibi yüksek oranda değil. Sosyal güvenlik bilinci her geçen gün artıyor. İşverenler sosyal güvenliğin bir lütuf değil bir hak olduğunun bilincine vardı" dedi. Meral KINACILAR