ANTALYA Barosu'ndan avukatlara gönderilen cep telefonu mesajında, avukat İsmail Akkaya'nın Gaziantep'teki bürosunda geçen hafta silahlı saldırıda öldürülmesini protesto için, 26 Aralık Cuma günü mazeret bildirilerek duruşmalara katılmama çağrısında bulunuldu.

Antalya Baro Başkanlığı tarafından bugün tüm üyelerine gönderilen cep telefonu mesajıyla avukatlara yapılan saldırılara karşı tepki göstermek adına 26 Aralık Cuma günü duruşmalara mazeret bildirilmesi ve girilmemesi yönünde çağrıda bulunuldu. Baro üyelerine mazeret dilekçesi örneği de hazırlandı.

Gaziantep'te 18 Aralık günü avukat İsmail Akkaya'nın avukatlık bürosundaki çalışma odasında avukatlık görevini yerine getirirken silahlı saldırıya uğradığı ve hayatını kaybettiğine işaret edilen mazeret dilekçesi örneğinde, şu ifadeler yer alıyor:

"Saldırı avukatlık mesleğine ve savunmaya yapıldığı gibi, avukatın savunucusu olduğu bireye ve topluma karşı da gerçekleştirilmiştir. Bu saldırı ilk değildir, görünen o ki ilgili herkes sessiz kaldıkça son da olmayacaktır. Hak arama hürriyetinin sağlanmasını temel amaç ve vazife edinen avukatlar sosyal, ekonomik ve görevinden dolayı mağdur edilmektedir. Bu mağduriyetler sebebiyle kendisi ve toplum için haklarının mücadelesini verirken, meslektaşımız Avukat İsmail Akkaya'nın 18 Aralık 2014 tarihinde çalışma odasında öldürülmesi ile 'Yaşam Hakkımızın' da güvence altında olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu durumun mevcut hali ile yasal güvenceler sağlanmadığı sürece avukatlık mesleğinin icrasının mümkün olamayacağı düşüncesindeyiz. Yukarıda açıkladığımız sebeplerle acımız büyük ve yasımız devam etmekte olup, bu durumun mesleki mazeret olarak kabul edilerek esasa yönelik herhangi bir işlem yapılmaksızın duruşmanın ertelenmesine ve yeni duruşma tarihinin tarafıma bildirilmesine karar verilmesini talep ederim." DHA