Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Gaziantep'in bugüne kadar her zaman bakan çıkarmış bir kent olarak Türkiye siyasi hayatında önemli bir kent olduğunu, bundan öncede, geçtiğimiz kabinede de bakanımız bulunduğunu belirterek, "Önümüzde yeni bir kabine oluşumu var, Gaziantep kamuoyu tabi bir bakan bekliyor" dedi.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ile, Ak Parti'nin yarınyapılacak olağanüstü kongresi, yeni oluşacak kabinede Gaziantepli bir bakanının olup olmayacağı ve Gaziantep trafiği üzerine konuştuk.

PARTİ İHRAÇ EDİYORUZ

27 Ağustos'ta Ak Parti'nin olağanüstü kongresini gerçekleştireceğini ve tek liste ile yoluna devam edeceğini söyleyen Ali Şahin, Ak Parti'nin artık bir dava, misyon, vizyon partisi haline geldiğini belirtti. Ali Şahin, "Ak Parti, nüfuzu, etkileri, sadece 780 bin metrekare ile kalmamış farklı coğrafyalarada model olmuş bir parti. Ak Parti'ye her hafta yurt dışından, çeşitli ülkelerden çok sayıda ziyaretçi gelir, partimizi ziyaret ederler. Partimizin programını analiz eder, incelerler ve partimizi tanımaya çalışırlar. Fas'tan, Endonezya'ya partimizin programını kopyalamak, hatta ismini bile alarak adalet ve kalkınma partisi adında partiler kurdular. Biz yurt dışına parti ihraç eden bir partiyiz" dedi.

VESAYETLER DÖNEMİ BİTTİ

Ak partinin bundan böyle yoluna daha güçlü bir şekilde devam edeceğini belirten Şahin, "Ak Parti'de en önemli bir eşik aşılmış durumda. 12 yıllık Ak Parti iktidarı sonrası Türkiye'de vesayetler dönemi bitti. Hem yargı, hem askeri, hem medya vesayeti gibi vesayetler dönemi Türkiye'de kapandı. Vesayet şartları ortadan kaldırıldı.

Türkiye'nin sadece kendi cografyası için değil, Ortadoğu coğrafyası içinde barış, istikrar, eşik taşı olduğunu düşünüyorum" dedi.

GAZİANTEP KAMUOYU BAKAN BEKLİYOR

Gaziantep'in bugüne kadar her zaman bakan çıkarmış bir kent olarak Türkiye siyasi hayatında önemli bir kent olduğunu, bundan öncede, geçtiğimiz kabinedede bakanımız bulunduğunu dile getiren Ali Şahin, "Önümüzde yeni bir kabine oluşumu var, Gaziantep kamuoyu tabi bir bakan bekliyor. Gaziantep Türkiyenin çok önemli bir sanayi, turizm, ticaret ve tarım kenti. Sadece kendi corafyasında değil aynı zamanda Kahramanmaraş gibi, Adıyaman gibi, Şanlıurfa gibi komşu illerede gelişmeyi, kardeşliği, kalkınmayı, sanayileşmeyi iklimlendirmiş bir kent. Ak parti nasıl dış dünyaya model ise Gaziantep'te komşularına, Türkiye'ye model bir kent" diye konuştu.

TAKDİR YÖNETİCİLERİMİZDE

Gaziantep'in göçü absorbe eden, göçün menfi yönlerini ortadan kaldırarak enerjiye, sinerjiye dönüştüren model bir kent olduğunu tekrarlayan Ali Şahin, "200 bini aşkın Suriyeliyi barındıran, 3 tane kamp bulunduran, Türkiye'nin 6.ncı büyük kentinin mutlaka bir bakanla temsil ediliyor olması bizim içinde bir gereklilik. Takdir edecek tabiki partimizin yöneticileri. Genel başkanımız, başbakanımız bunu takdir edecek. Gaziantep'in bir beklentisi var, Gazianteplilinin bir beklentisi var" dedi.

BAKANLIK BEKLENTİM YOK

'Benim bakanlık beklentim yok' diyen Ali Şahin, "Beklenti içinde olan biri olamayız aslolan bulunduğumuz makamın hakkını verebilmektir. Makamlar insanlara çok fazla birşey katmaz, önemli olan Ali Şahin milletvekilliğine ne katabilir aslolan budur. Ama partimiz neyi takdir ederse, ne görevi tevdi ederse o göreve layık olmaya çalışmaktan onur duyarız" dedi.

FATMA ŞAHİN GAZİANTEP İÇİN BİR ŞANS

Gaziantep'in her zaman yoğun bir trafiği olduğunu, sürekli yaşayan, dinamik bir kent olduğunu vurgulayan Ali Şahin, "Dinamimiz devam ediyor. Varolan sıkıntılara çözümler hızlıca üretilecektir. Bu anlamda Fatma hanıma güveniyorum. Fatma Şahin, Gaziantep için bir şanstır. 12 yıllık Ankara deneyimi kendisine çok önemli birikimler sağladı. O birikimleri mutlaka Gaziantep'e aktaracaktır. Bakanlılar nezdinde sevilen sayılan biridir. Bugünden yarına birşeyleri değiştirip, dönüştürmek mümkün değil, zaman istiyor, kronik hale gelmiş sorunları bir günde çözmek mümkün değil. Fatma Hanımın, Gaziantep'e ticari, turizm, belediyecilik yönünden önemli katkıları, artıları olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

GAZİANTEP'İN 50 YILI PLANLANMALI

Ulaşım ve trafikte Gaziantep'in önümüzdeki 5-10 ve 50 yıllık yol haritasını planmasını oluşturmak zorunda olduğunu dile getiren Ali Şahin, "Şehir kendi kendine büyür. Gelecek planlamasını yapmazsak, karşımızda obezleşmiş bir kent buluruz. Gaziantep'in 50 yıllık planmasını yapacak olursanız metronun mutlaka olması gerekir diye düşünüyorum" dedi. MERAL KINACILAR