SON zamanlarda adı terör saldırılarıyla gündeme gelen, son olarak İstanbul İstiklal Caddesi'ni kana bulayan canlı bombanın Gaziantep nüfusu kayıtlı olması endişeleri arttırdı. Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'te hiç bir zaman tehlikede görmediğini ve söylentilerin kıskançlıktan kaynaklandığını belirtti. Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ise, Gaziantep'in güvenli bir şehir olduğunu ve spekülasyonlara müsade etmeyeceklerini söyledi.

CHP Milletvekili Akif Ekici de, Gaziantep'in son derece güvenli bir kent olduğunu hiç kimsenin kulaktan duyma sözlere inanmaması gerektiğini söyledi.

KONUKOĞLU: GAZİANTEP GÜVENLİ BİR ŞEHİR

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep'in çok güvenli bir şehir olduğunu söyledi. Konukoğlu, "terörün ne milleti, ne dini, ne ırkı ne de şehri vardır. Gaziantep güvenli bir şehirdir. Birlik ve beraberlik içerisinde, el ele verdiğimiz taktirde üstesinden gelemeyeceğimiz konu yoktur. Biz sanayiciler başımızla gözümüzle çalışıyoruz.. Hem şehrimiz adına yapılan konuşmalara hem de ortaya atılan spekülasyonlara asla müsade etmeyiz" dedi.

BARTIK: GAZİANTEP'İ KISKANIYORLAR

Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Suriye'nin en yakın olduğu şehrin Gaziantep olduğunu söyledi. Kişilerin buraya kolay geldiğini ve kalabalıkta kaybolduğunu belirten Bartık. "Böyle olunca burayı tercih etmeleri doğal oluyor. Şimdi son olarak İstanbul'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişi Gaziantepli. Ama bu şehirde oturan birisi değil. Burada bizim yapmamız gereken tek şey; birlik olmamız" dedi.

TERÖR HUZURSUZ YARATMAK İSTİYOR

Bartık, terörün huzursuzluk yaratmak istediğini vurgulayarak, "Terör insanları korkutmak istiyor. Huzursuzluk yaratıp, korku yaymak istiyor. Eğer biz onların istediği gibi davranırsak, istedikleri olur. Bu yüzden birlik ve beraberlikte fayda var, ayrılıkta azap vardır. Hiç bir zaman birinin gazına gelecek duyumlarla hareket edecek bir yapıda değiliz. Çünkü bizim yaşayabileceğimiz başka bir ülke yok. Ne yapıp, ne edip huzur ortamının sağlanmasını beklemeliyiz. Şimdi ben bu şehirde bomba atılacak diye Gaziantep'i terk mi edeceğim ? Gaziantep Anadolu'nun en büyük nüfusuna sahip bir il. Kendimi hiç bir zaman Gaziantep'te tehlikede görmedim. Gaziantep'i kıskanıyorlar. Her anlamda kıskanılıyor. Başarısını çekemiyorlar" diye konuştu.

EKİCİ: TERÖRE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

CHP Milletvekili Akif Ekici ise, yaşanan olayların içlerini acıttığını söyledi. Bu ülkenin ve bu şehrin bunlara layık olmadığını belirten Ekici, "Bugün Güneyimizde bir ateş çemberi yapıyor. Ve biz bu ateş çemberinin hemen yanındayız. Bizim burada müdahil olmamamız gerekiyor" dedi.

GAZİANTEP TERÖRÜN MERKEZİ DEĞİL

Gaziantep'in güvenli bir şehir olduğunun altını çizen Ekici, "Terörist Gaziantep nüfusuna kayıtlı olabilir. Gaziantep'te 2 milyon insan var. 2 milyonun içinden Gaziantep'ten o ismin çıkması demek Gaziantep'i teröristin merkezin içindeymiş gibi bakılması son derece yanlıştır. Gaziantep her zaman sakin, derleyici toparlayıcı yapısı sürdürmüştür, sürdürmeye devam edecektir.

Bizler asla teröre boyun eğmeyeceğiz. Terörle yaşamaya alışmayacağız. Herkes dik dursun. Gelen mesajlara kulak vermesin. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Hiç bir siyasi ayrım yapılmadan herkes el ele verip, elinden geleni yapmalı" şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT