Gaziantep’in sosyal hayatını hareketlendirmek amacıyla Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gazimuhtarpaşa Bulvarı Geliştirme ve Tanıtım Derneği işbirliğinde Gazi Muhtarpaşa Bulvarı’nda karnaval düzenlendi.

“Caddeye Gelsene” sloganıyla gerçekleştirilen karnavalla cadde renkli görüntülere sahne oldu. Karnaval, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, GTO Meclis Başkanı ve Gazi Muhtarpaşa Bulvarı Geliştirme ve Tanıtım Derneği Başkanı Ali Yener ve dernek yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı yürüyüşle başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Bando Takımı’nın gösterisi eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe cadde esnafı da katıldı.

Bulvar boyunca kaldırımlardaki canlı heykeller vatandaşların dikkatinden kaçmazken, çocuklarıyla bu anı ölümsüzleştirmek isteyenler fotoğraf makineleri ve cep telefonlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi. Gencay Savaş Bandosu ve Rengarenk Dans Grubu’nun performansları izleyenlerden büyük alkış topladı. Pandomim, palyaço ve animasyon gösterileri, davul show ve dans gösterileriyle eğlenen vatandaşlar, stantlarda sergilenen hediyelik eşyalar ve doğal ürünleri de inceleme imkanı buldu. Yerel ve ulusal lezzetlerle de damaklara hitap edilen karnaval kapsamında, caddedeki mağazalarda yüzde 50’ye varan özel indirimli satışlar yapıldı.

Karnavalı değerlendiren Gazi Muhtarpaşa Bulvarı Geliştirme ve Tanıtım Derneği Başkanı Ali Yener, halkın ve esnafın etkinliğe gösterdiği ilgiden memnun olduklarını ve bu tür keyifli projelere devam edeceklerini belirtti.

Yener, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin çehresini değiştirdiği caddeyi biz de kentin en canlı, günün her saati yaşayan bölgesi haline getirmek için çalışıyoruz. Bu konuda esnafımızın olduğu kadar halkımızın da desteğine ihtiyaç duyuyoruz. O nedenle Gaziantep halkına ‘Caddeye Gelsene’ diyoruz” şeklinde konuştu.