Gazi Muhtarpaşa Bulvarı’nın imajını değiştirmek için “Kentsel Tasarım Projesi” başlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını tamamlayarak bulvarı araç ve yaya trafiğinin kullanımına hazır hale getirdi.
Çalışmalar hakkında bilgiler veren Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Atatürk Kan Merkezi’nden başlayan çalışmaların tramvay hattına kadar geldiğini söyledi. GASKİ’nin alt yapısını daha önceden tamamladığını, şimdi ise üst yapı çalışmalarının tamamlandığını belirten yetkililer, son rutinlerin kaldığını kaydettiler. Havai hatların (elektrik, telefon vs.) tamamının yer altına alındığı bulvarda, görüntü kirliliği oluşturan panolar ise kaldırıldı.
35 bin metre kare kaldırımın granitle kaplandığı Gazi Muhtarpaşa Bulvarına; 200 yeni ağaç, 2,5 kilo metre gidiş-geliş asfaltı yenilendi. 3 şeritli olan yol 4 şeride çıkarılırken, araç cepleri de disipline edildi. Ortalama 150 adet modern aydınlatma direkleri dikilirken, bu direklerin arasında taklar yerleştirildi. Bulvara yeni kent mobilyaları yerleştirildi.
Proje kapsamında kaldırımların yükseklik seviyesi düşürülerek daha geniş kaldırımlar haline getirildi. Bütün dükkanlar ise tek tip tabela ile yenilenerek daha modern bir görüntü haline getirildi.NİŞANTAŞI DA YENİLENİYORProje kapsamında Nişantaşı Parkı’nın ve sokağını da yenileyen Büyükşehir Belediyesi, burada da altyapı ve üst yapıda önemli değişiklikler yapıyor. Parkın ve sokağın görünümünü tamamen yenileyen Büyükşehir, parkın ortasına bir sinevizyon kuruldu. Kuru ve hareketli havuzların yapıldığı parkta, tüm dükkanların tenteleri de yenileniyor.