Atatürk Bulvarı esnafı da çevre düzenlemesi istiyor. Gaziantep'te hergün yeni projeler uygulamaya koyulurken şehrin en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Bulvarı'nda bulunan esnaf da, kendi bulvarlarının güzelleşmesini istiyor. Yetkililerden konu hakkında yardım bekleyen esnaf özellikle cadde üzerindeki metruk binaların yenilenmesini istedi.

Metruk binaların bir an önce restore edilmesini isteyen cadde esnafı, Atatürk bulvarının şehrin görüntüsünü bozduğu görüşünde. Esnaf, "Bulvarda bulunan metruk binalar bir an önce restore edilmeli. Burası Gaziantep'in en eski caddelerinden birisi, buraların güzelleşmesini istiyoruz.Turist geldiğinde bu durumu gördüğünde bir daha buraya asla gelmez. Gaziantep'in en işlek caddesi olmasına rağmen caddemiz çok kötü duruyor. Başkanımız burayı kadın gözüyle değerlendirmeli ve buraya modern bir görünüm kazandırmalı. Atatürk Bulvarı'nın turistin gözünde kötü anılması şehrin genelinin kötü anılmasına yol açar" dediler.

YAVUZ GENÇ (TELEFONCU)

"METRUK BİNALAR BİR AN ÖNCE RESTORE EDİLMELİ "

"Atatürk Bulvarı Gaziantep'te en çok yaya trafiği olan yer. Burası gelen turist açısından kenti gösteren bir yer olduğu için şehircilik görseli daha da ön planda olmalı.Öncelikli olarak bu caddenin bir Nişantaşı, Karagöz gibi olmasını istiyoruz. Her tarafın modern binalarla ve tabelalarla donatılmasını istiyoruz. Buradaki alt yapı ve üst yapı sorunlarının bitmesini istiyoruz. Bu bulvardaki mağazaların tabela ve ön cephelerinde görsel olarak çalışma yapılmalı, burada bulunan metruk binalar bir an önce restore edilmeli. Turist geldiğinde ilk uğradığı yer burası, geliş geçişlerde bu görüntüler hoş değil. Turist kafasında kötü bir Gaziantep intibası bırakırsa, bu marka şehre yakışmaz. Bu bulvarın Gazi Muhtar Paşa'dan hiçbir eksiği yok oraya giden hizmet buraya gelmeli."

AYDIN GÜLER (TELEFONCU)

"BU CADDE BOYDAN BOYA RESTORE EDİLMELİ"

"Burası Gaziantep'in en eski caddelerinden birisi, buraların güzelleşmesini istiyoruz. Bu cadde boydan boya restore edilmeli, çevre düzenlemesi yapılmalı. Buralara bu çalışmalar yapılırsa bir hareketlilik olur. Gazi Muhtar Paşa'ya yapılacak restorasyonun binde biri buraya yapılsa burası cennet olur. Gaziantep'in en dikkat çeken noktası Gaziantep'e bir yabancı geldiğinde il gezdiği nokta burası bu manzara modern bir şehre yakışmıyor."

ALİ SİNCER (TELEFONCU)

"CADDEMİZ ÇOK KÖTÜ DURUYOR"

"Caddemiz çok bakımsız duruyor, gelen her müşteri bize bunlardan dert yanıyor. Burası Gaziantep'in en işlek caddesi olmasına rağmen caddemiz çok kötü duruyor. Belediyemiz buralara hemen bir çevre düzenlemesi yapmalı burada çevre düzenlemesi olursa buralar dahada güzel olur, gelen geçen artar müşteri trafiğimiz çoğalır. Yol üstünde bir kaç tane metruk bina var bu binaların restore edilmesi gerek metruk binalar cadde üzerinde hiç hoş durmuyor. Belediyemiz sağımızı, solumuzu onardı, yeniledi bizim burayada el atmalı, kentin görüntüsü açısından bu çok önemli. "

AYLA KARATAŞ ( GİYİM MAĞAZASI İŞLETMECİSİ)

"BİR KENTTE YENİLİK HER ZAMAN İYİDİR

"Bir kentte yenilik her zaman iyidir. Gaziantep'in en işlek caddelerinden birisi burası. Caddenin bu halde olması modern bir kente yakışmaz. Şehre dışardan birisi geldiğinde ilk gezdiği, göreceği yerler burası buranın yukarısı tarihi yerler muhakkakki turist geldiğinde bu metruk binaları görecek caddenin bu halini görecek bu yüzden belediyemiz buralara bakım yapmalı. Belediye başkanımız zaten kadın, caddenin bu eksikliklerini görüyordur, burayı kadın gözüyle değerlendirmeli ve buraya modern bir görünüm kazandırmalı."

RAMAZAN TUĞTEKİN (TATLICI)

"TURİSTİN EN ÇOK GEZDİĞİ YERLER BURALAR"

"Cadde üstünde bulunan metruk binalar hemen ıslah edilmeli ve düzene sokulmalı. Atatürk bulvarına yakışmayan görüntüler bunlar. Kentin en işlek caddesi olması nedeniyle gelen turistler buradaki bu durumu görüp şehir merkezi burası mı, diyerek bizi ayıplıyorlar. Metruk binalarda oluşan pislik yüzünden biz dükkanımızın kapısını bir an olsun açık bırakamıyoruz. Caddemiz turist açısından önemli bir yer, turistin en çok gezdiği yer buralar. Buranın turistin gözünde kötü anılması şehrin genelinin kötü anılmasına yol açar."

ERAY DURMUŞ ( YERLİ TURİST)

"KENT MERKEZİNDE GÜZELLEŞME BU ŞEKİLDE OLMASIN"

"Kent merkezinde güzelleşme bu şekilde olacaksa hiç olmasın bundan daha iyi. Şimdiki belediye başkanı Avrupa'nın çeşitli kentlerine ziyaretlerde bulunuyor, buraları gözlemliyor. Gazianteple orayı kıyasladığında farkı anlamıyor mu? Bugün kominist rejimden çıkan Prag'a gittiğinizde bile hiç üzerine çivi çakılmadan o şehirin bu şehirden iyi olduğunu görürsünüz. Adamlar yüz sene önce yaptıkları alt yapı ve binalarla bugün hala buradan iyiler. Burada çevre düzenlenmesi yapılmış bir parka gidiyorsun, her taraf beton yığını, çocuk düşse etse kafasını kırar. Turist geldiğinde bu durumu gördüğünde bir daha buraya asla gelmez." Haluk ŞAHİN