Gazi Muhtar Paşa Bulvarı Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında çalışmalar devam ederken projede değişikliklerin yapılması esnafı zor durumda bıraktı. Bulvar üstündeki çalışmaların yarım yamalak ilerlemesi bulvar esnafının canını sıkıyor. Esnaf, "Müşterilerimizin geneli cadde üstünde çalışmalar var diye caddenin önünden dahi geçmiyor. Bu çalışmalar bizim için çok kötü oldu, 3 aydan beri kan ağlıyoruz, iş yok. Bir 3 ay daha dayanacak gücümüz kalmadı. Bu caddenin AVM'lerden sonra pek bir havası kalmadı. Bizim çalışmalar noktasında rahatsız olduğumuz taraf bir yer bitmeden orayı yarım bırakıp başka bir yere başlamaları oluyor" dediler.

MEHMET FERİDUN COŞKUN( GİYİMCİ) "ÇALIŞMALAR SIRASINDA PARMAĞIMI KIRDIM"

"Buradaki çalışmaların ağır aksak ilerlemesi bizim canımızı çok sıkıyor. Kaldırımları çok geniş yaptılar, yolu alabildiğine daralttılar, kaldırımlar çok yüksek araçların park edecek bir yeri yok, araç parkedecek cep yapmışlar onlarda zaten dar olan yolu dahada daraltıyor. Kaldırımlar çok yüksek normal vatandaş hadi neyse geçer ama engelli veya yaşlı vatandaşlar ne yapsın zıplasınlar mı? Burada trafik sorunu vardı yolları genişlettik dediler kaldırımları genişlettiler yolları daralttılar. Önceden bu yolda trafik vardı ama akıyordu şimdi yaptıkları devasa dönemeçler sayesinde yol daraltma çalışmaları sonrasında trafik tıkanıp kalıyor. Bu çalışmalardan sonra çok kez siftahsız dükkan kapattık çevrede çalışma var ortalık çamur ve pislik dolu müşteri gelir mi? Çalışmalar sırasında dükkanımın önüne kırmızı kayan bir taş koymuşlar tam dükkanıma girerken düştüm parmaklarımı kırdım çalışmalar yapılır da bu kayan taş ne ya . Ben mağaza müdürüyüm 45 gün bu yüzden rapor aldım hiçbir iş yapamıyorum bunun hesabını kim verecek."

İSRAK KARA(PARFÜMCÜ) "GAZİANTEP'İN MARKALAR CADDESİ BU DURUMU HİÇ HAKETMEDİ"

"Bu güzelleştirme çalışmaları bizim için hiç iyi olmadı. Müşterilerimizin geneli cadde üstünde çalışmalar var diye caddenin önünden dahi geçmiyor. Müşterilerimiz caddenin dağınıklığından dolayı mağazaya uğramıyor, etraf çamur ve pislik içinde kimse gelmez. Kaldırımları cadde için baya geniş tuttular bu kadar kaldırıma gerek yoktu kaldırımlar yüzünden yol daraldı. Caddemize şuan bakıldığında kaldırımdan ibaret kaldı caddemiz burası Gaziantep'in markalar caddesiydi bu durumu hiç haketmedi. AVM'lerden dolayı zaten işlerimiz çok kötüydü 3 aydır burada çalışıyorlar buda işlerimizi bozdu çalışmalar dahada uzarsa zaten biz biteriz. Burası Gaziantep'in markalar caddesiyken AVM ve çalışmaların uzaması neticesinde bir çok mağaza kapattı gitti. Bize madem iyili k yapacaklardı birçok markayı buraya getirsinler biz parfümcüyüz Şanel diye müşterilerimizin çokça tercih ettiği bir marka var adamlarla her türlü anlaşmayı yaptık, görüştük iş yalnızca mağaza görmeye geldi adamlar caddenin durumunu gördükleri için yaptıkları anlaşmayı iptal ettiler. AVM'ler açıldıktan sonra Gazi Muhtarpaşa zaten bitmişti bu çalışmalarda tuzu biberi oldu müşterilerin tamemen ayağı kesildi buradan. Bizlerde artık düşünüyoruz mağazalarımızı kapatalım AVM lere geçelim diye zaten yılbaşında da iş yapamadık beklediğimiz ilgiyi göremedik normalde her ay yüzde 40 büyüyen mağazamız son bir kaç aydan beri küçülme evresine girdi bu durumda hayli can sıkıcı."

KÜRŞAT YUMURTACIOĞLU (ÇANTACI) "GÜZELLEŞTİRME ÇALIŞMALARI HİÇDE GÜZEL OLMADI"

"Güzelleştirme çalışmaları hiç de güzel olmadı, çalışmaları yapan ekipler çok yavaş ilerliyor, bu bir sıkıntı iken cadde üstünde bir trafik sıkıntısı vardı, yolları daralttılar, daha da sıkıntı oldu. Bu kadar geniş kaldırımların hiçbir gereği yoktu. Caddemizde zaten park sorunu var buraya gelen müşterilerin zaten geneli zengin müşteri arabası olan adamlar müşteri geliyor araç park edecek yer bulamıyor dönüyor gidiyor. Yılbaşından dolayı beklediğimiz satışların hiçbirini yapamadık zaten caddemiz 4 tane AVM tarafından çevrilmiş durumda, uzun zamandır süren enkaz çalışmaları var müşteri gelir mi? Bunların hepsi bir etken satışların bu kadar düşmesinden dolayı mağazayı artık kapatacak noktaya geldik. Biz beklediğimiz satışları yapamadık cadde üstünde ne kadar esnaf varsa da onlarda yapamamıştır. Cadde üstünde işyeri bulunan bir çok esnaf zaten bu tadilat durumu neticesinde kapatıp gitti. Çalışmalar başladı başlayalı pek fazla bir satışımız olmadı, siftahsız çok kere dükkan kapattık. İşin açığı Gaziantep'in markalar caddesiydi burası bu tadilat çalışmalarının başlaması AVM lerin bu kadar artması neticesinde cadde üstünde ne kadar mağaza varsa hepsi tek tek kapatıyor."

ABDURRAHMAN ŞERİFOĞLU (GİYİMCİ) "BİR 3 AY DAHA DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI "

Bu çalışmalar bizim için çok kötü oldu 3 aydan beri kan ağlıyoruz, iş yok. Bir 3 ay daha dayanacak gücümüz kalmadı. Caddenin ortasında sürekli bir çalışma olduğu için elbiselerimiz sürekli tozlanıyor dükkanımız tozlanıyor sürekli dükkanı temizlemek zorunda kalıyoruz. Yolun ortasına bir refüj yaptılar araçların rahat gelip geçmesi için refüjün geniş olması yüzünden arabalar dönemiyor sürekli burada kaza oluyor. Çalışmalardan sonra siftahsız çok dükkan kapattık. Müşterilerimiz geliyor araba park edecek yer yok hemen AVM'lere kaçıyorlar çalışmaların biraz daha uzaması bizim için sonun başlangıcı olur. Bu mağazadan bugün 5 kişi ekmek yiyor mağazamızın kapanmasıyla buradaki herkes işsiz kalır. Bu nedenle çalışmaların hemen bitmesini istiyoruz.

SUAT GÖREN ( AYAKKABICI) "BU CADDENİN AVM'LERDEN SONRA PEK BİR HAVASI KALMADI"

"Bu caddenin AVM'lerden sonra pek bir havası kalmadı. Çarşı mağazacılığının eskisi gibi bir tarzı da kalmadı belediyenin buraları çok cazip hale getirmesi lazımki satışlarda artsın buralar cazip hale gelsin yoksa cadde üstündeki birçok esnaf kapatıp gider burada mağazası bulunan çoğu esnaf zor durumda AVM'ler işlerimiz üzerinde kötü bir etken iken bu çalışmalarda bizi kötü etkiledi. Yılbaşı geldi satışlarımız belki artar dedik oda olmadı geçen yıllarda satışlarımız bundan daha iyiydi. Çalışmaların biran önce bitmesini istiyorum."

EMRAH YILDIRIM (GİYİMCİ) "BİR YER BİTMEDEN DİĞERİNE BAŞLIYORLAR"

"Bizim çalışmalar noktasında rahatsız olduğumuz taraf bir yer bitmeden orayı yarım bırakıp başka bir yere başlamaları oluyor. Dükkanların önün çamurdan tozdan geçilmiyor bari bir noktayı bitirin diğerine öyle başlayın her taraf yarım kalıyor böyle olunca. Çalışmalar başladı başlayalı buraya bizim müşterimiz gelmiyor. Bu yollar, bu çalışmalar bitmeden çalışmaları yapan firma esnafın tabela işini istiyor. Bir yolu yapamayan firma tabelayı nasıl yapacak. Çalışmalar zaten bizim işlerimizi bitirdi daha da uzarsa tamamen biteriz çarşı güzelleşecek derken tamamen kötü bir duruma geliyor." Haluk ŞAHİN