Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, daha önce projelenen Gazi Muhtarpaşa Bulvarı’nın imajını değiştirmek için çalışmalara başladı. 5 ay sonra tamamlanması hedeflenen çalışma sonrasında, bulvarın üzerinde bulunan aydınlatma sistemlerinin tamamı yenilenecek, yeni sosyal yaşam alanları ve ağaçlar dikilecek, kaldırımların seviyesi düşürülecek, yol iki şeritli olacak, elektrik ve telefon kabloları yer altına alınacak, bulvar üzerinde cep ve otoparkların yanı sıra kent mobilyaları konulacak, bütün dükkanlar tek tip tabela ile yenilenecek.

GASKİ ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Gazi Muhtar Paşa Bulvarını yeniden canlandırmak için çalışmalar başladı. İlk olarak alt yapısı yenilenecek olan bulvarda çalışmalar kısım kısım ilerleyecek. Kızılay Kavşağından başlayacak çalışmalar Çetinkaya Kavşağına kadar 4 kilometrelik bir alanda devam edecek. Gaski Genel Müdürlüğüne ait içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları yenileme işi başladı.

ÇALIŞMALAR 5 AY SÜRECEK

Gazi Muhtarpaşa Bulvarı’nda “Kentsel Tasarım Projesi”nin azami 5 ay içinde hayata geçirebileceklerinin vurgusunu yapan Şahin, “Bizim her zaman söylediğimiz bir söylemimiz var. Bu kenti hep birlikte yönetelim. Gazi Muhtarpaşa Bulvarı Gaziantep için önemli bir alış veriş merkezi. Burası şehrin ekonomisini tutan bir cadde. Eskiden çok canlıydı, şimdi de canlı olması lazım. Estetik ve fonksiyonel bir tasarım yapmayı hedefliyoruz. Bulvarda kendine özgü bir kimlik oluşturmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

BULVAR TAMAMEN YENİLENİYOR

Bulvarın üzerinde bulunan aydınlatma sistemlerinin tamamı yenilenecek olup, yeni sosyal yaşam alanları ve ağaçlar dikilecek. Kaldırımların seviyesi düşürülüp daha geniş kaldırımlar haline getirilecek olan Gazi Muhtarpaşa Bulvarı’nda, yol iki şeritli olacak. Tüm elektrik ve telefon kabloları yer altına alınacak olan proje çerçevesinde, bulvar üzerinde cep ve otoparkların yanı sıra insanların oturabilecekleri kent mobilyaları da yerleştirebilecek. Bütün dükkanlar tek tip tabela ile yenilenecek olan bulvarın tüm altyapısı onarılacak. Haber Merkezi