Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Asım Güzelbey döneminde projeye aldığı ama uygulamasına Fatma Şahin döneminde geçildiği Gazi Muhtar Paşa Bulvarı, bu bölgeyi olduğu gibi değiştirecek. İşletmelerin iş hacmini arttırmak ve rekabet güçlerini geliştirmek için sokak sağlıklaştırma projesi başlatılan Mimari projede, kaldırımların seviyesi düşük tutuluyor. Yol iki gidiş, iki geliş oluyor.

TEK TİP TABELA OLACAK

Bulvar üzerinde cep ve otoparklar oluşturulurken, dükkanlar ise tek tip tabela ile farklı bir görünüme kavuşuyor. Bulvarın üzerinde bulunan aydınlatma sistemlerinin tamamı yenilenirken, yeni sosyal yaşam alanları da unutulmamış. Tüm elektrik ve telefon kablolarının yer altına alınacağı bulvarda, göbek biraz daralacak.

5 AYDA TAMAMLANACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gazi Muhtar Paşa Bulvarı’ndaki bu çalışmayla, bölgede yer alan işletmelerin iş hacmini arttırmayı ve rekabet güçlerini geliştirmeyi hedefliyor. Bulvar için yapılan mimari projeyle Gazi Muhtar Paşa daha güzel olacağı belirtildi. Projenin 5 ayda tamamlanmasının amaçlandığını belirten yetkililer, İlk olarak alt yapısı yenilenecek olan Gazi Muhtar Paşa Bulvarı'nda GASKi içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları yenileme işine başlandığını dile getirdi. Kızılay Kavşağından başlayan çalışmalar Çetinkaya Kavşağına kadar 4 kilometrelik bir alanda devam edecek. Haber Merkezi