Geçtiğimiz günlerde evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan Mahmut Özkılıç için soruşturmayı yürüten Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıda bulunanları tespit edip, gözaltına almıştı. Daha sonra yapılan sorgulamada bu olayla ilgisi olduğu tespit edilen iki kişi daha yakalanıp, gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan zanlılardan İrfan G., Yılmaz D., Selçuk Y. ve Sadık Onur M. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili bir kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantep Valiliği şu açıklamayı yaptı "İlimizde yayınlanan bir gazetenin imtiyaz sahibi ve yazarı gazetecimizin tabanca ile ateş edilmesi sonucu “Silahla Yaralanması” olayının aydınlatılmasına yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan çalışmalarda; Gazeteci mağdura silahla ateş ettiği tespit edilen (İ.G) ve (Y.D) isimli şüpheli şahıslar İl Merkezinde yakalanmışlardır"

KONYA'DA YAKALANDILAR

"Yapılan çalışmaların devamında, olayın azmettirici şüphelisi olarak değerlendirilen (S.Y) isimli şüpheli, olayın diğer şüphelilerinden (M.P) adlı şahıs ile birlikte Konya İli Ereğli İlçesinde, olayın bir diğer azmettirici şüphelisi olarak (S.O.M) isimli şüpheli şahıs ise Şanlıurfa İlinde yakalanarak ilimize getirilmişlerdir. Şüpheli şahıslardan (Y.D)’nin yer göstermesi sonucu; (1) adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait şarjör ile birlikte (8) adet dolu fişek ele geçirilmiştir. Adli makamlara sevk edilen şüpheli şahıslardan (S.O.M), (S.Y), (Y.D) ve (İ.G) isimli şahıslar tutuklanmış, (M.P) isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır" HABER MErKEZİ