Arif Kurt: Bir araya gelelim istişare yapalım

Kocaman: Bana tezgah kuranlardan hesap soracağım

Özekşi: Gaziantep basını kutuplaştırılmak isteniyor

Gazeteciler ses verdi

Gaziantep Basın Cemiyeti tarafından ilk kez düzenlenen “Medya Çalışanları Tanışma ve İstişare Toplantısı”nın birincisi geniş bir katılımla gerçekleştirildi. GBC Yönetim Kurulu Başkanı Arif Kurt, yönetim kurulu üyeleri ve Gaziantep’te görev yapan basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısına GGC Eski Başkanı Abdullah Sabri Kocaman da onur konuğu olarak katıldı. Kahvaltılı toplantıda bir araya gelen basın mensupları sektörün sorunlarını tartışıp, görüş alışverişinde bulundu.

KOCAMAN KONUK OLDU

Sahte para kumpasının ardından özgürlüğüne kavuşan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, toplantıya konuk oldu ve önemli açıklamalar yaptı. Kocaman, "FETÖ bozuntularına sesleniyorum. Kaçamayacaksınız. Adaletin önünde hepinizle tek tek hesaplaşacağım. Hepsi 3 yıllık zulmün hesabını tek tek verecekler" dedi.

KURT: İLK TOPLANTIMIZ

Toplantını açılış konuşmasını yapan Gaziantep Basın Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Arif Kurt, “Önümüzde mesleki anlamda yapılması gereken çalışmalar, sorunlar var. Bunlarla ilgili istişareyi açık tutalım, farklı seslere, farklı görüşlere ve farklılıklara saygı duyarak bir arada olmak için burada bulunuyoruz. Son günlerde yaşanan bir takım gelişmelerden dolayı birkaç olayı birlikte yapma ve bir araya gelerek derneğimizin kuruluşundan bu yana ilk genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısını birlikte yapmayı amaçladık. Bununla beraber Antalya’ya tayini çıkan Orhan Çiçek kardeşimize hem bir veda yemeği yapalım dedik. Hem de ağabeyimiz Sayın Abdulllah Sabri Kocaman’ın tekrar aramızda olmasından duyduğumuz memnuniyeti dile getirme adına bir araya gelerek bugünü anlamlaştırmaya çalıştık. Bundan dolayı geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. Sefa getirdiniz, hoş geldiniz” dedi.

KOCAMAN: HESAP SORACAĞIM

3 yıllık aradan sonra Gaziantep’te gazetecilerle bir arada olmaktan büyük bir onur ve gurur duyduğunu söyleyen Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, “Bizi bu toplantıda bir araya getiren Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Sayın Arif Kurt’a diğer başkanlarıma ve tüm meslektaşlarıma bu mutluluğu yaşattığı için yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kocaman, Türkiye’nin zor bir dönemeçten geçtiği dönemde kurbanlar arandığını ve bu kurbanlardan biri olarak Gaziantep’te kendisinin seçildiğini söyledi. ‘Bunun hesabını sonuna kadar soracağım’ diyen Abdullah Sabri Kocaman “Kaçış yok kurtuluş yok. Tayinim çıktı yok işimden oldum yok. Bugün bana yapılan bu muamele zulüm, hürriyetimi kastetmek yarın sizlere de yapılabilir” diye konuştu.

ADALET YERİNİ BULDU

Her şerde bir hayır her hayırda bir şer olduğunu bilen birisi olduğunu ifade eden Abdullah Sabri Kocaman şöyle konuştu: “Gelişmeler şartlar, Türk basınının genel durumu, Gaziantep’teki mahalli basının genel durumu birlik ve beraberliğin olması gereken bir dönemden geçiyoruz. Bu anlamlı günde bir arada olmanın mutluluğunu hepinizle paylaşıyorum ve tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Ben 3 yıl aranızdan ayrıldım, ayrılış nedenini tek şıkla özetlemek istiyorum Türkiye bir dönemeçten geçiyor, bu dönemde kurbanlar arandı ve bu kurbanlardan biri Gaziantep’te ben seçildim. Seçilme sebebinin en büyük nedeni de muhalif olmak. Yanlışla doğruyu ayırmak ve gerçekleri Gaziantep’in Türkiye’nin gündemine getirmek. Nasırına bastığımız insanlar bunun intikamınız iyi günde değil geçmişte olmuştu arkadan hançerleyerek yaptı. Bu hançerleme işini hepiniz biliyorsunuz. Bir tek şeyden değil üç beş kanattan üç beş kumpasla bizi tuzağa düşürmeye çalıştılar. Ama adalet er geç yerini buldu, bulacağına da inanıyorum.

HESABINI VERECEKLER

Abdullah Sabri Kocaman, 3 yıl zarfında olmayışımın özlemini de yaşayarak her türlü içinde bulunduğu durum da dahil mevcut durum da dahil her türlü soruları beklediğini açıkladı. ‘Biraz önce şunu söyledim, ben iddiamı ispat edemezsem müfteri durumuna düşerim. Benimle ilgili iddialarda bulunanlar iddiasını ispat edemezlerse bil mukabil müfteri durumuna düşerler’ diyen Kocaman, şöyle konuştu: “Bunun hesabını yine yüce Türk Adaletine güveniyorum. Bunun hesabını sonuna kadar soracağım, kaçış yok kurtuluş yok. tayinim çıktı yok işimden oldum yok. Bugün bana yapılan bu muamele zulüm, hürriyetimi kastetmek yarın sizlere de yapılabilir. Madem bu kadar kolay bu iş, devlet erkini, yürütme erkini, adalet erkini, basın erkini kullanarak sivil toplum erkini kullanarak bunu yapanlar bunun er geç hesabını verecekleri gibi bugün bana yapıldı yarın sizlere de yapılabilir. Onun için bu davanın hem kendim hem de sizler ve gelecek için bir örnek olmasında fayda görüyorum.”

FUHUŞTAN DÜŞÜRMEYE ÇALIŞTILAR

Kocaman, kendisine pararel yapının kumpas kurduğunu hatırlatarak, "Bana kurulan kumpasın yüzde 50'sini, a haber proğramında anlattım. Kalan yüzde 50'sini de, daha sonra anlatacağım. FETÖ bozuntuları şunu bilsinler, öyle tayin istemekle, şehirden gitmekle benden kurtulayacaklar. Yaptıklarının hepsinin hesabını tek tek verecekler. Ama, bunu yaparken, önce yargı önününde verecekler. Tabi öketi dünyası da verecekler. Bana 3 yıl boyunca çektirilen zulmün hesabını soracağım. Benim hakkımda şikayetçi aradılar. Röportaj yaptığımız Vakıflar Bölge Müdürü'nü hakkımda şikayetçi olmaya zorladılar. Fuhuştan düşürmeye çalıştılar. Sırf bana kumpas kurmak için 7 oteli kapattılar. Benim sırtımdan vurdular. Ama, iki elim hem bu dünyada hem öteki dünyada yakalarında olacak. Hepsiyle hesaplaşacağım" dedi.

ÖZEKŞİ’DEN BİRLİK ÇAĞRISI

Başkanların konuşmalarından sonra söz alan Gaziantep27 Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi de basın camiasında birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini vurguladı. Özekşi, “Son yıllarda Gaziantep basın camiası birileri tarafından parçalanmak ve kutuplaştırılmak isteniyor. Bu oyunu gelmememiz lazım. Çözülmesi gereken birçok sorunumuz var. Bu sorunlar bir an önce çözüme kavuşturulmalı bunun için bir çatı altında toplanılması gerekir” dedi. Özekşi TOKİ konutlarına da değindi ve şunları ifade etti:

"Evi olmayan emekçi gazetecilere öncelik verilmesi lazımdı, yapılmadı. Evleri arazileri olanlar da TOKİ'ye yazıldı. Şanlıurfadaki rezaleti görüyoruz. Orada da aynısı yapıldı ama şimdi basın sitesinde oturanların yüzde 80'i gazeteci değil, çünkü gazetecilerin maaşları kısıtlı. Mevcut taksitleri ödeyecek durumda değil. Gaziantep'te madem bu yapıldı, evi olmayan muhabirlere kolaylık sağlanmalıydı. Ben buna dikkat çektim.. Daha önce de söyledim, benim oturacak evim var, ben başvurmadım. Yapılan uygulamanın yanlışlığını gören çocuklarım ve gazete çalışanları kirada oturuyor ama TOKİ'ye girmediler. Ben bunları söyledim diye, gazeteciler cemiyeti başkanı, kendi gazetesindeki kişilere yazı yazdırıp bana küfrettirdi. Seviye o kadar düşürüldü ki, bu kadar ahlaksızlık yapanlar, Gaziantep basınına çeki düzen verebilirmi. Buradan tekrar söylüyorum, Gazeteciler cemiyetinin kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Başkanı ve eşi de kendine çeki düze vermeli.. Her ikisi de gazetemize verilen reklamları engellemek için cemiyeti ve siyaseti kullanarak reklam ajanslarına baskı yapıyor, yönetimi buna ses çıkarmıyor ama biz buna sessiz kalamayız. Gaziantep basını maalesef itibar ve güven kaybediyor, bu kadar çok cemiyetin olması doğru değil. Tek bir çatı altında toplanmalı ama bu konuda ciddi bir çalışma yapılmalıdır..

Özekşi, ayrıca gazetecilere tavsiyede bulundu ve "dedikodularla beslenenlere fırsat vermeyin. Birilerini başkalarının söyledikleriyle değerlendirmeyin. Açın konuşun gerçeği öğrenin"dedi.

ORHAN ÇİÇEK’TEN VEDA KONUŞMASI

Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) tarafından ilk kez düzenlenen “Medya Çalışanları Tanışma ve İstişare Toplantısı’nda” Gaziantep Anadolu Ajansı Bölge Müdürlüğü’nden, Antalya Anadolu Ajansı Bölge Müdürlüğü’ne tayini çıkan Orhan Çiçek de, veda konuşması yaptı. Orhan Çiçek, uzun yıllar Gaziantep’te farklı kurumlarda çalıştığı Antalya’da Gaziantep’te geçen günleri özleyeceğini söyledi. Çiçek, veda konuşmasını şöyle tamamladı: “Gaziantep’in benim için çok özel yeri var. Burada çok güzel günlerim geçti. Gaziantep basın camiasında çok değerli meslektaşlarım var. Antalya’da Gaziantep’in güzelliklerini anlatacağım. Gaziantep’teki tüm meslektaşlarıma mesleklerinde başarılar dilerim” HABER MERKEZİ