GAZDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Muzaffer Yalçın, GAZDAŞ'ın, Şahinbey, Şehitkamil ve Nizip ilçeleri ile Kilis ilini kapsayan bölgede altyapı çalışmaları için 283 milyon TL yatırım yaptığını söyledi.

190 BİN HANE DOĞALGAZA GEÇTİ

Muzaffer Yalçın, GAZDAŞ olarak 2008 yılından bu yana doğalgaz hizmeti verdikleri Gaziantep, Nizip, Kilis’i de içine alan Gaziantep bölgesinde toplam abone sayısının 450 bin bağımsız birime ulaşmasını sağlayarak 190 bin haneyi ekonomik, güvenli ve temiz bir yakıt olan doğal gazın konforu ve tasarruf olanağıyla tanıştırdıklarını belirtti.

ŞEBEKE İMALATI YÜZDE 100 BİTTİ

Gaziantep'te bugüne kadar 171,483 metre çelik, 1,695,314 metre polietilen hat imalatı gerçekleştirdiklerini ve şebeke imalatının neredeyse yüzde 100’ünü tamamladıklarını dile getiren Muzaffer Yalçın, "Nizip merkezde 333,39 metre çelik, 176,180 metre polietilen hat imalatı yaptık ve yatırımlarımızla 209,519 metre boru imalatı gerçekleştirdik. Kilis merkezde ise 19,765 metre çelik ve 178.788 metre polietilen hat imalatı tamamladık" dedi.

STRATEJİK BİR ALAN

Gaziantep'in gaz dağıtım sorumlulukları içinde en yoğun yatırım alanlarının başında geldiğini, söyleyen Yalçın, "Gaziantep bölgemiz Şahinbey, Şehitkamil ve Nizip ilçeleri ile Kilis ilini kapsayan stratejik bir alan. Bugüne kadar bu bölgedeki altyapı çalışmalarımız için 283 milyon TL yatırım yaptık. Devam eden süreçte, bölgedeki kent imarının büyümesi doğrultusunda altyapı çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

GAZİANTEPLİLER FARKINDA

Gazianteplilerin etkin tasarruf imkanları sunan doğal gazın ekonomikliği konusunda oldukça bilinçli olduğunu ve yakıt masraflarını azaltmak için doğal gaza artan bir yönelim olduğunu ifade eden Yalçın, "Kullandıkları kadar yakıt ücretini ödeyerek ev ekonomilerine katkı sağlayabileceklerinin bilinciyle hareket ediyorlar. Tasarruf önlemlerinin yanı sıra, güvenlik açısından da bölgede farkındalık çok yüksek. Biz de GAZDAŞ olarak yaptığımız çalışmalarda gaz dağıtımını uluslararası güvenlik standartlarına uygun şekilde gerçekleştirerek, onların beklentilerini karşılamak üzere itinayla çalışıyoruz" diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Şehrimizde yoğun bir kentsel dönüşüm süreci yaşandığını, şehrin belirli alanlarında yapılan yeniden yapılanma çalışmaları nedeniyle doğal gaz altyapı çalışmalarında belirli kesintiler yaşandığını anlatan Yalçın, "Kentsel dönüşüm projesinin tamamladığı bölgelerde, takvime uygun olarak doğal gaz dağıtım çalışmalarına hızla başlayacağız. Bu bölgeler dışında, imar uygulamaları tamamlanmış olan her bölgeye doğal gaz ulaştırılmaktadır"dedi.

MÜLKİYET SORUNU VAR

Garaj tapulu dairelerle ilgili son durum hakkında açıklamalarda bulunan Yalçın, şunları söyledi:"Doğal gaz abonelikleri, ortak alanların merkezi olarak ısıtılması kapsamında yer alıyor. Bina yönetiminin aldığı ortak alanların ısıtılması kararına istinaden, bina yönetimiyle abonelik bağlantı ve gaz kullanım sözleşmeleri gerçekleştiriliyor. Garaj tapulu dairelere bireysel doğalgaz aboneliği tesis edilebilmesi konusunda, uzun süren çalışmalar yapıldı ancak bu konu mülkiyet sorunu kapsamına giriyor. Konuyla ilgili hukuksal görüşler alarak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile görüşmeler gerçekleştirdik. Garaj tapulu dairelerin bulunduğu ortak mülkiyet alanlarının ısıtılabilmesi için, Kat Malikleri Kurulu’nun alacağı karara istinaden bina yönetimleri ile bağlantı anlaşmaları ve Abonelik Sözleşmeleri gerçekleştirilmesi hususunda gerekli çalışmaları tamamladık. Bu kapsamdaki, abonelik kayıtlarımız başladı."

ABONELİKTE ARTIŞ

Bu konuda, yapı kullanım izin belgesinde/yapı ruhsatında veya mimari projede ortak alanların belgeleniyor olması ve bina karar defterine “Binamızdaki .... m2 ortak alanların ısıtılmasına karar verilmiştir” kararı ile maliklerin yüzde 51’lik katılımıyla ve oy çokluğuyla alınmış olmasının yeterli olduğunu anlatan Yalçın, "Garaj tapulu daireler, binanın ortak alanına yerleştirilecek cihaz ile ortak ısınma gerçekleştirebilmektedirler. Bununla birlikte daire içinde gaz kullanımına izin verilememektedir. Yaptığımız bu çalışmalar sayesinde, garaj tapulu 262 müşterimiz ısınma ihtiyacını tekrar doğal gaz ile karşılayabilir hale geldi. Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle abonelik kayıtlarımızda artış gözlemliyoruz" diye konuştu.

GAZİANTEPLİLERE TEŞEKKÜR

Vatandaşların abonelik kayıtlarıyla ilgili evrak bilgisi ve ihtiyaç duydukları her türlü diğer bilgiyi 444 9 429 no’lu müşteri hattından arayarak öğrenebileceklerini belirten Yalçın, "Yaklaşan kış mevsimi öncesinde muhakkak baca temizlikleri ve cihaz bakımlarını yaptırmaları hususunu ayrıca hatırlatmak isteriz. Son 3 yılda abone sayımızdaki düzenli ve yüksek artış, doğal gaza, GAZDAŞ’a duydukları güven ve ilgi için Gaziantepli hemşerilerimize teşekkür ediyoruz" dedi. Meral KINACILAR