Gaziantep'i temiz ve ekonomik yakıt doğal gazla buluşturan GAZDAŞ, 10’uncu yılını kutluyor. Gaziantep ve Kilis’i kapsayan bölgede 252 bin abone, 250 km’lik boru hattına ulaşan GAZDAŞ, önümüzdeki 10 yıl içerisinde 600 bin aboneyi hedefliyor. Gazdaş ayrıca 2016 yılında Gaziantep'te 20 milyon TL’lik yatırımı hayata geçirmeyi planlıyor.

GURURLUYUZ

Divan Otel'de düzenlenen toplantının açılışında konuşan GAZDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Muzaffer Yalçın yaptı. 10. yılı kutladıklarını belirten Yalçın, "Faaliyetlerimize etkin bir ekip anlayışıyla devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın doğal gaz ihtiyacını eksizsiz ve kesintisiz sağladığımız sektörde 10. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

CELEPCİ:YATIRIMLAR ÜST DÜZEYDE

Zorlu Enerji Doğal Gaz Grubu Genel Müdürü Fuat Celepci, 10 yıl içinde Gaziantep bölgesinde tüm taahhütleri yerine getirdiklerini belirterek, “Gaziantep ve Kilis’i kapsayan bu bölge, mevzuat ve denetimine tabi olduğumuz Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu nezdinde yatırımlarını en yüksek oranda tamamlamış bölgelerin başında geliyor” dedi.

186 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPTIK

Gaziantep bölgesinde doğal gaz çalışmaları kapsamında bugüne dek 186 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Celepci, "GAZDAŞ, yılda 560 milyon metreküp doğal gazı tüketicilere ulaştırıyor. Aynı zamanda 1000’in üzerinde kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam sağlıyor" dedi.

OĞUZELİ'NDE DOĞALGAZ TEMELİ ATILACAK

GAZDAŞ'ın, yeni dönemde Gaziantep’teki dağıtım bölgelerine yenilerini ekleyeceğini belirten Celepci, "İslahiye, Nurdağı ve Oğuzeli’ndeki altyapı çalışmalarına başlayan GAZDAŞ faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. İslahiye ve Nurdağı'nda temel atıldı. Oğuzeli'nde önümüzdeki hafta temel atılacak" dedi.

2016'DA 20 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Gaziantep'te doğal gaz kullanma oranının yüzde 40'ın üzerine çıktığını belirten Celepci, "2016'da yüzde 50'yere doğru gideceğiz. 2016 yılında Gaziantep'te 20 milyon TL’lik yatırımı hayata geçireceğiz” dedi.

GAZİANTEP'TE HAVA KALİTESİNDE DÜZELME VAR

Doğal gazın kullanımı sayesinde Gazianteplilerin hem yakıt masraflarını düşürdüğünü, hem de temiz bir çevreye kavuştuğunu dile getiren Celepci, "Gaziantep ve çevresinde, artan araç sayısı ve yoğun inşaat çalışmalarına rağmen, hava kalitesinde önemli oranda düzelme sağlandı”dedi.

YETKİMİZ YOK

Celepci, iç tesisat firmalarıyla ilgili şikayetlerle ilgili soruya da, "Bu firmalar yüzünden bizde mağdur olduk. Biz vatandaşla karşı karşıya geliyoruz. 76 ilimizde iç tesisat firmalaıyla ilgili sıkıntı çekiyoruz. Ancak yetkimiz kısıtlı. İç tesisat firmasına yetkiyi verirsiniz ama bu yetkiyi geri alma konusunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkili. EPDK'ya defalarca yazıyla bu konuyu ilettik. Ancak yol katedemedik" diye cevap verdi.

GARAJ TAPUDA ÇÖZÜM

Muzaffer Yalçın ise garaj tapulu yerlerle ilgili bir soru üzerine, "10 yıldır sürekli üzerinde durduğumuz konulardan biri. Garaj tapulu yerler kaçak yapı, konut değil. 1250 meskenin ısınma sorunu çözüme kavuştu. Ocak şohben değil ama garaj tapulu yerlerin ısınmalarını binanın ortak bir ısınma alanıyla çözüme kavuşturduk" diye dedi. Meral KINACILAR