Koçak, "GAZDAŞ olarak müşterilerimiz için geçişi kolaylaştırmak adına Şekerbank ile birlikte EKOkredi imkanı sunmaya başladık. Doğal gaz dönüşümü yaptırmak isteyen vatandaşlarımız isterlerse 0 faizle 18 aya kadar vadeli kredi imkanından yararlanabilecekler” dedi.

Gaziantep, Nizip ve Kilis’i içine alan bölgede hali hazırda 305 bin BBS aboneye doğal gaz hizmeti sunduklarını aktaran Koçak, “GAZDAŞ olarak bölgedeki tüm vatandaşlarımızı ekonomik, konforlu ve çevreci yakıt olan doğal gazdan faydalandırabilmek için son 10 yılda 200 milyon dolardan fazla yatırım yaparak 2.880 kilometrelik bir doğal gaz altyapısı oluşturduk. Şu anda Gaziantep’te doğal gaz konforunu yaşayan 305 bin abonenin yanında 516 bin BBS potansiyel abone de konutları veya iş yerlerinde gerekli dönüşümü sağlayarak hemen doğal gaz kullanmaya başlayabilir. GAZDAŞ olarak biz bu potansiyel müşterilerimiz için geçişi kolaylaştırmak adına Şekerbank ile birlikte EKOkredi imkanı sunmaya başladık. Doğal gaz dönüşümü yaptırmak isteyen vatandaşlarımız isterlerse 0 faizle 18 aya kadar vadeli kredi imkanından yararlanabilecekler” açıklamasında bulundu.

UCUZ KULLANIM

GAZDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Tanju Koçak, doğal gazın ucuz yakıt olma özelliğini korumanın yanında çevreci, konforlu ve verimli olması nedeniyle tüm Türkiye’de en çok tercih edilen yakıt olduğunu açıkladı. Isıl değerler karşılaştırıldığında kömürün doğal gazdan yüzde 25, akaryakıtın yüzde 110, elektriğin ise yüzde 300 daha pahalı olduğunu belirten Koçak “Mutfak ya da banyo ihtiyaçları için kullanılan 12 kg tüpün fiyatı 80 TL düzeyinde iken, aynı ihtiyaçlara yönelik kullanılabilecek doğal gazın bedeli sadece 18 TL. Basit bir karşılaştırmayla yılda 18 tüp kullanan bir ailenin doğal gaza geçiş sağlayarak yılda 1100 TL’den fazla tasarruf etmesi mümkün. Isınma amaçlı kullanılan kömür yerine doğal gazın tercih edilmesi halinde ise bu tasarruf oranı yıllık 1500 TL’ye kadar çıkabilir” dedi.