Olası kaçakların tespiti ve gereken tedbirlerin alınması amacıyla uzman ekipler tarafından, metan gazına duyarlı cihazlarla Gaziantep’in cadde ve sokaklarında yılda 2 kez, doğal gaz kaçak kontrolü yapan GAZDAŞ, bu yılki son taramasını geçtiğimiz iki ayda gerçekleştirdi. Toplam 3 bin kilometrelik alanda yapılan tarama çalışmaları sonucunda hiçbir kaçağa rastlanmadı.

KAÇAK TARAMASI BİTTİ

Müşterilerine kesintisiz ve güvenli doğal gaz arzını önceliklerinin ilk sırasına yerleştirdiklerini belirten GAZDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Tanju Koçak, “Bu yıl Nisan-Mayıs ayları ile Eylül-Ekim aylarını içine alan dönemde Gaziantep bölgesinde 3 bin kilometrelik doğal gaz dağıtım ve servis hattı alanının iki kez kontrolünü gerçekleştirdik. Özellikle doğal gaz kaçağının olup olmadığına yönelik özel tetkikler yaptık. Bunun için yeni çektiğimiz hatları kapsayacak şekilde güncellemesini yaptığımız özel yazılım programımızı kullandık. Eylül ayında başlayan taramalarda, Ekim ayı sonuna kadar 3 bin kilometre hat üzerinde kaçak araması yaparak kayıt altına aldık. Dağıtım ve servis hatlarının üzerinde bulunan yaklaşık 2000 adet vananın da İşletme Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından Mart, Mayıs ve Eylül aylarında kontrol ve Temmuz ayında bakım çalışmaları yapıldı. Ayrıca Kasım ayı başında gaza kavuşan İslahiye ve Nurdağı ilçelerimizin doğal gaz alt yapı şebekesinin kaçak taramasını Aralık ayı başında tamamladık.”

İŞBİRLİĞİ YAPILDI

Farklı kurumların işbirliğiyle çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Koçak, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonunda kurulan Altyapı Koordinasyon Merkezi’nde (AYKOME) tüm altyapı kuruluşları koordineli bir şekilde çalışıyor. Doğal gaz döşenen yerlerde herhangi kişi ya da kurumlar tarafından kesinlikle izinsiz kazı yapılmamalı. İzinsiz kazı yapılan yerlerde can ve mal güvenliği tehlikeye atılıyor. Kazı yapmak isteyenlerin mutlaka doğal gaz Acil 187’ye bilgi vermesi zorunlu" dedi. BÜLTEN