Türkiye genelinde, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan gayrimenkul alanındaki durgunluğun Gaziantep’te kısmen hissedildiğini ifade eden Gayrimenkul Danışmanı Mahir Güngör, Gaziantep’in bu alanda güvenli liman olduğunu ifade etti.

Son dönemlerde yaşanan terör olaylarıyla etkilenen ekonominin gayrimenkul piyasalarında da hissedilir oranda etki göstermesinin ve sektör çalışanlarının, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde büyük şehirlerde meslek bırakmasının aksine, Gaziantep’te gayrimenkul sektörüyle ilgili hareketliliğin devam ettiği açıklandı.

GERİLEME SÖZ KONUSU DEĞİL

Güngör, “Son dönemlerde Türkiye genelinde yaşanan terör olayları yanında global krize rağmen Gaziantep birçok konuda ülkemizin ve dünyamızın güvenli limanı konumundadır. Özellikle Gayrimenkul alanında durgunluk yaşansa da gayrimenkul fiyatlarında herhangi bir şekilde gerileme gibi bir olay söz konusu değildir. Gaziantep’in ekonomik dinamikleri ve dünyanın birçok yerinden kente yatırım çalışmaları gayrimenkul sektöründeki canlılığı korumamıza neden olmaktadır" dedi.

CAZİBE MERKEZİ

"Son birkaç haftadır Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Gaziantep’te de durgunluk yaşansa da bu durgunluğun kısa bir süre sonra hareketliliğe dönüşeceğini düşünüyoruz" diyen Güngör, "Gaziantep yatırımcılar için dün olduğu gibi bu günde cazibe merkezi olmaya devam etmekte, her gün bir birinden farklı projelerle kentin ekonomik dinamikleri yeni yatırımları gündeme taşımaktadır. Gayrimenkul sektörü bu anlamda değer kazanmaya ve kazandırmaya devam etmektedir. Doğru zamanda doğru yerlere yatırım yapılması koşulu ile sektörün önümüzdeki dönemler içinde önü açıktır” şeklinde konuştu. İHA