Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Donuk’un konuşmacı olarak katıldığı “Atatürk ve Tarih Bilinci” adlı konferans düzenlendi.

“Kimlik, İnanç, Vatan ve Bayrak” kavramlarına vurgu yapan Prof. Dr. Donuk, Allah’ın vermiş olduğu kimliğe sahip çıkılması gerektiğini belirterek, konuyla ilgili Kur’an’ı Kerim ayetlerinden örnekler verdi. Prof. Dr. Donuk, “ Hangi kimliği taşıyorsanız taşıyın onunla iftihar edin, gurur duyun. Hangi dinden, mezhepten olursa olsun saygı duyacaksınız. Dünya milletler camiası içerisinde hür olarak yaşamamızı sağlayan vatanımız, şerefle dalgalanan şanlı bayrağımız üzerine de söz söyleyemeyeceksiniz” dedi.

DONUK: ATATÜRK BENİM HAYATTA YEGANE ONUR KAYNAĞIM

Atatürk’ün Türklüğü ile övünen ve iftihar eden bir şahsiyet olduğunu vurgulan Prof. Dr. Donuk, “Atatürk, ‘Benim hayatta yegane onur kaynağım, servetim Türklükten başka bir şey değildir’ diyor. Bu memleket tarihte Türktü. Bugün Türktür ve sonsuza kadar Türk olarak yaşayacaktır. Atatürk iyi bir Türk milliyetçisiydi. Milliyetçilik, mensup olduğunuz milleti, yaşadığınız müddetçe size bahşedilen bütün değerleri sizden sonra gelecek olan nesillere daha güçlü bir şekilde devretmektir, korumaktır ve muhafaza etmektir” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Donuk, “Atatürk’ün en büyük gayesi; dinimizin akidelerini gerçek din adamlarından öğrenilsin istedi. Atatürk gerçek din adamlarına hürmette kusur etmedi. İlk Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Börekçi’yi huzurunda hep ayakta karşıladı. Atatürk, ‘Din adamlarına saygı göstermek Müslümanlığın icaplarındandır’ derdi” diye konuştu.

Konferansın açılışında konuşan GAÜN Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Atatürkçü Düşünce Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, GAÜN Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikleri hatırlatarak, sosyal sorumluluk projeleri dahilinde lösemili çocuklara yönelik gönüllü eğitmenlik programı, işitme engellilerle iletişim için işaret dili kursunun devam ettiğini söyledi.

TANSÜ: 150 ENGELLİ

ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Yaklaşık 200 öğrencinin işaret dili kursuna devam ettiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Tansü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne dikkat çekerek, engelli öğrencilerle iletişim için yapılan faaliyetin neticesinde 150 Gaziantep Üniversitesi öğrencisinin mezun olduğunu ifade etti. GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın sonunda; Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cahit Bağcı tarafından Prof. Dr. Abdulkadir Donuk’a hediye takdim edildi.

KİMLER KATILDI

Konferansa; Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz ve Atatürkçü Düşünce Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adil Kılıç, GAÜN Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Orhan Doğan da katıldı. BÜLTEN