Gaziantep Üniversites (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Konferans Salonu’nda, Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Programı Uzmanı Şeyho Bozkuş ve Ebru Çayırgan Göktekin tarafından ‘Erasmus Bilgilendirme Toplantısı’ düzenlendi.
Erasmus’un aynı zamanda kültür değişimini de kapsayan bir program olduğunu belirten Bozkuş, Erasmus Programının, öğrencilerin program ülkelerindeki yüksek öğretim kurumları ile öğrenci değişimini sağlayan bir program olduğunu ifade etti.
Bozkuş, “Erasmus öğretim elemanları ve üniversite personellerinin kendilerini değerlendirme ve Avrupa’daki meslektaşlarıyla karşılaştırma imkanı sağlar. Giden öğrencilerimiz kültürel etkileşimde bulunarak eğitimlere ve hayatlarına farklı bir boyut kazandırabilirler” diye konuştu.
Öğrencilerin bu programa katılmalarının özgüvenlerinin artması konusunda da yardımcı olacağını vurgulayan Bozkuş, iş başvurularında Erasmus’a katılmış olmalarının işveren tarafından bir artı olarak değerlendirileceğini, bütün ön lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılmalarını istediklerini belirtti.
Toplantıda, öğrenciler yurt dışına nasıl gidecekleri, hibeler gibi konularda bilgi sahibi olurkan, Erasmus hakkında merak ettiklerini sorma fırsatı buldu.