Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda, Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından ‘Türk Vatandaşlarına Verilen Burslar’ ile ilgili sunum yapıldı.
Fulbright Eğitim Komisyonu Ankara Merkez Ofisi Eğitim Danışmanlığı Koordinatörü Bahar Türkaslan, Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonunun Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalanan ikili anlaşma olduğunu, kültür ve eğitim değişim programları ile iki ülke arasında karşılıklı anlayışa katkıda bulunmayı amaçladığını söyledi.
Türkaslan, öğrenci bursu olarak geçen yüksek lisans, doktora ve doktora tezi araştırma burslarının tanıtımını yaparak, Fulbright Eğitim Komisyonu farklı seviyelerde verdiği başka bursların da olduğunu ifade etti.
Akademisyenler için doktora sonrası araştırma bursu olduğunu belirten Türkaslan, “ En az üç yıllık doktora unvanına sahipse kişiler doktora sonrası araştırma bursuna başvuruda bulunabilirler. İngilizce öğretmenleri, İngilizce öğretmenliği, İngiliz Dili Edebiyatı bölümü gibi bölümlerde okuyan son sınıf öğrencileri için ya da mezun olmuş 29 yaşından büyük olmayan kişiler için yabancı dil öğretim asistanlığı bursumuz var. Bir akademik yıl süreyle verilen burstur” diye konuştu.
Türkaslan, “Komisyon olarak Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nın eğitim ve kültür bürosu tarafından kurulmuş olan EducationUSA Merkeziyiz. Bu çerçevede öğrenciler Amerika’daki eğitimle ilgili her zaman ücretsiz ve objektif akademik danışmanlık hizmeti alabilirler” şeklinde konuştu.