Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Gaziantep’in UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağına alınarak gastronomi kenti olmasının kent vizyonuna yeni bir değer kattığını ifade ederken, "Şehrin gastronomisi de ihraç edilmeli" dedi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz’ı GAİB Hizmet binasında ziyaret eden Gaziantep Gastronomi Ve Turizm Derneği (GASTURDER) Yönetim Kurulu Başkanı Songül Toprak Alisinanoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Engin Koban, Ali İhsan Aydıngüler ve GASTURDER dernek Üyesi Doç. Dr. Emine Koban dernek çalışmaları hakkında bilgiler vererek gelecek dönemlerde yapılması düşünülen projeler için destek istedi. Başkan Çıkmaz Gaziantep’in gastronomi alanında da ihracatçı bir şehir olabileceğini, bu alanda faaliyet gösteren firmaların markalaşma ve tanıtıma önem vermesi gerektiğini vurguladı.

Gastronomi kenti unvanı farklı bir vizyon kazandırdı

Gaziantep’in UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağına alınarak gastronomi kenti olmasının kent vizyonuna yeni bir değer kattığını ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz gastronomi ile ilgili yapılan birçok faaliyete destek verdiklerini belirtti. Çıkmaz, "Dünya gastronomi turizminden inanıyorum ki bundan sonraki süreçte hem ülke olarak hem de Gaziantep olarak gerekli payı almaya başlayacağız. Bu önemli bir pasta ve bu pastadan gerekli payı almamız gastronomi kültürümüzü ihraç etmemizle de daha çok hızlanacaktır" dedi. Bülten