Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen Toplumsal Duyarlılık Projesi, üniversitede mecburi ders kapsamına alındı.

Türkiye’de ilk defa bir devlet üniversitesinde mecburi ders kapsamına alınan proje, toplumsal konulara duyarlı, sorumluluk bilincine sahip, sosyal sorumluluk çerçevesinde çeşitli projelerde gönüllü olarak yer alacak öğrencileri yetiştirmeyi hedefliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle de ortaklaşa yürütülen projede, GASKİ yetkilileri tarafından üniversite öğrencilerine “Küresel Isınma, Çevre Bilinci ve Su Tasarrufu” konulu eğitim veriliyor.

Eğitimi tamamlayan öğrenciler, kent genelindeki okullarda, miniklere, küresel ısınma, çevre bilinci ve su tasarrufunu anlatıyor. Bu kapsamda GASKİ personelleri ve öğrencilerden oluşan 40 kişilik ekip, bir günde 5 okulda yaklaşık 7 bin öğrenciye eğitim verdi.

Eğitimlerde, öğrencilere suyun tasarruflu kullanılması bilincini bir yaşam biçimi olarak benimsemelerinin amaçlandığı belirtildi. Ayrıca eğitimin çocuklar üzerinden daha etkili olması için çeşitli animasyonlar, filmler izlettirildiği bildirildi.

Öte yandan 50 bin öğrenciye ulaşılması hedeflenen eğitimin sonunda, çocuklara kırtasiye ürünlerinden oluşan hediyeler verildiği kaydedildi. İHA