Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Sait Köse, düzenlediği basın toplantısında TEDAŞ'a yüklendi, GASKİ göletinin etrafındaki yapılaşmayı gündeme getirdi. İlk olarak TEDAŞ'ı eleştiren Köse, geç gönderilen elektrik faturalarının gecikme bedelinin vatandaşlar tarafından ödenmesinin anlamsız olduğunu belirterek TEDAŞ'a tepki gösterdi. Köse, “ Tedaş geç gönderdiği faturanın gecikme bedelini de vatandaştan istiyor. Senin gecikmeni neden vatandaş ödesin? Hırvatistan gibi bir ülkede bile kamu alacakları affedildi. Bizim iktidar ise vatandaşa yük üstüne yük bindiriyor.” şeklinde konuştu.

"GASKİ GÖLETİNİN ETRAFI KONUT ALANI İLAN EDİLİYOR"

Gaski göletinin oluşumunda CHP’li yerel yöneticilerin önemli katkısı olduğunu söyleyen Köse, “CHP’li yerel yöneticiler burayı mesire alanı olarak düşündü. Sonraki belediyede buraya çok güzel mesire alanları yaptı. Şimdi Gaski göletinin etrafı konut alanı ilan ediliyor. Gaski göletini imar değişikliği ile vereceğiniz firmaya hoş görüntü olsun diye mi, yaptınız?” dedi.

BELEDİYENİN TEK İŞİ İMAR TADİLATI MI?

“Meclislerin gündemi imar değişikliği” diyen Köse; “İlçe belediyelerin meclis toplantıları yapıldı. 19 madde görüşüldü.17'si imar tadilatıydı. Belediyenin tek işi imar tadilatı yapmak mı? Denetim komisyonlarına bize neden almadıkları belli, yaptıkları yanlış uygulamalar ortaya çıkmasın istediler “ şeklinde konuştu.

İŞÇİ ÇIKARMALARI KENTİ KÖTÜ ETKİLER

Organizedeki işçi çıkarmalarıyla ilgilide konuşan Köse, " Kente katkı yaratan işçilerin sokağa konulması sosyal ve ekonomik bozuklukları da beraberinde getirir. Bu kadar insanın beslemek bakmak durumunda olduğu asgari ücretle çalışan hatta bunun altında bile çalışan insanlar olduğunu hepimiz biliyoruz bu kontrolsüzlük bu günde o insanların kapının önüne konulmuş olmasıyla daha büyük boyutlara taşınacaktır umarız ki Gaziantep'te ekonominin en kısa sürede rayına girmesi için herkes kendi sorumluluğu çevresinde hareket eder" diye konuştu.

"GÜVENLİK ZAFİYETİNİ İŞÇİLER Mİ OLUŞTURDU?

CHP il başkanı Köse, metal işçileri sendikası işçilerinin aldığı grev kararına güvenlik zafiyeti dolayısıyla iptal edilmesini eleştirdi. Köse, “İşçinin hakkını vermeyen, işçinin hak arayışına engel olan bir zihniyetin iktidarda olduğu günler yaşıyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu durumda güvenlik gerekçesi ile işçilerin hak arama hakkı iptal ediliyor. Güvenlik zafiyetini kim oluşturdu? Biz mi oluşturduk? İşçiler mi oluşturdu? Güvenlik zafiyetini bu ülkede kim yarattı? İktidarın başarısız siyasetinin sonucu güvenlik zafiyeti yaşanıyor.” dedi. Haluk ŞAHİN