Seyircisiz oynanan Elazığ maçının ilk yarısı iki takım adına çok kötü bir tempoda geçti.

Sanki iki takımında ligde kalmaları garanti ne düşmeleri nede çıkmaları var maç ilk yarı boyunca rolantide geçti.Elazığ temposuz oynanan maçı orta alanda rahat paylaşmalarla lehine çevirmeyi bildi.

Özellikle Muhammed'in tarafını kullanarak pozisyonlar ürettiler. Batuhan'ın yakaladığı üç tane net gol pozisyonundan iki tanesini Serdar iyi çıkardı üçüncüsünde ise yapacağı hiç bir şey yoktu.

Bence Gaziantepspor seyircisiz oynanan Elazığ maçının ilk yarısında orta alanda iyi baskı kurup rakibine pas yaptırmasaydı. Zayıf rakibinin direncini daha ilk dakikalarda kırmış olacaktı.

Maalesef ilk yarıyı mağlup bitirerek soyunma odasına giren taraf kırmızı-siyahlar oldu.

İkinci yarıda skordan dolayı Gaziantepsor azda olsa istekli arzulu oynamaya başladı . İlk on beş dakikası iki takımın karşılıklı ataklarıyla geçti. Elazığ farkı ikiye çıkarabilirdi.. Kırmızı siyahlar Traore ile biri frikikten diğeri şutla beraberliğe çok yaklaştı.

Daha sonra maç yine rolantiye döndü. Maçın ilerleyen dakikalarında Elazığ Batuhan la net gol pozisyonundan yararlanamadı. Daha sonra Tanju ile gol pozisyonuna giren bordo-beyazlar yine topu filelerde buluşturamadı.

Maçta son dakikalara girildiğinde Elazığ'ın skoru koruma düşüncesinden geriye yaslanıp kontra futbolu tercih etmesi Gaziantepsorun üzerlerine gelmesine sebep oldu.. Kırmızı siyahlıların geride bıraktığı açıkları iyi değerlendiren bordo beyazlar yakaladıkları gol pozisyonlarda farkı ikiye çıkardı.

Maçtan iyice kopan Gaziantepspor rakibine çok açık vermeye başladı. Elazığ girdikleri gol pozisyonlarının yarısını atsaydı belkide tarihi fark olurdu.

Gaziantepsporun felsefesi daima iyi mücadele ederek haddini bilip oyunu basit oynamalı, rakibine az pozisyonlar verip rakibinden daha fazla koşmalı. Ancak bu şekilde puan yada puanlar alabilir.

Şans eseri kazanılan penaltıyı gole çeviren kırmızı-siyahlar oyuna biraz heyecan getirdiysede maçı Elazığ galip bitirerek üç puanı almasını bildi.