ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Amerikan vatandaşlarına saldırı istihbaratı nedeniyle Gaziantep gibi Suriye sınırındaki kentlere gitmemeleri yönündeki uyarısının ardından kente geldi. Vali Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret eden Büyükelçi Bass, insanların hassas konularda bilgi sahibi olmaları gerektiği zaman onları endişeye sokmamak gerektiğini bildiklerini söylerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Bu şehrin güvenliğinden ve huzurundan barışından sorumluyuz ve bunun garantisiyiz" dedi.

Büyükelçi John Bass, beraberindeki heyetle birlikte Gaziantep'te bir dizi ziyarette bulundu. Büyükelçi John Bass, Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. Büyükelçi Bass, Gaziantep'e ilk defa geldiğini belirterek, şöyle dedi:

"Türkiye’ye geldiğimden bu yana en güzel yerlerden birini görmüş bulunuyorum. Sayın Vali beyin makamından çıktıktan sonra dolunayın kalenin arkasından yükselmekte olduğunu gördüm. Çok güzeldi ve eminim ki şehrin görmem gereken çok daha güzel yerlerinin de olduğunu biliyorum. Amerikan vatandaşlarıyla güvenlik konularını biz paylaşırken kullandığımız dille ilgili sizin samimi bir şekildeki endişelerinizi dile getirmeniz benim hoşuma gitti. Ve dostlar birbirlerine karşı samimi konuşur. Biz her zaman bir denge tutmaya özen gösteriyoruz. İnsanların bu hassas konularda bilgi sahibi olmaları gerektiği zaman onları endişeye sokmamamız gerektiğini biliyorum. Benim de bugün burada bulunmam inanıyorum ki insanlar üzerinde olumlu etki yaratacak. Defalarca buraya gelmeyi dört gözle bekliyorum.

"
BÖLGENİN HUZURU İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Gaziantep’in sanayi ve ticaret şehri olmasının yanında bir o kadarda huzurun ve barışın şehri olduğunu ifade ederek, "Her ne kadar birkaç gün önce Büyükelçilik kaynaklı burayla alakalı bir takım olumsuz haberler çıkmış olmasına rağmen biz 7 gün 24 saat burada yaşayan kişiler olarak bu şehrin güvenliğinden ve huzurundan barışından sorumluyuz ve bunun garantisiyiz. Çok önemli bir zaman diliminde de burada olması bu düşüncelerimizi de sayın büyükelçiyle paylaşmamız ve bu yanlış anlaşmaları düzeltmek açısından da bir fırsat olarak görüyorum. 300 bin Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. Bölgenin huzur ve barışı için büyük bir çaba gösteriyoruz. Hemşerilerimizin bu tür negatif basın üzerinden çıkan haberlerden de çok büyük rahatsızlık duyduğunun şahidiyiz. Onların endişelerini sayın büyükelçiye iletiyorum ve çok daha hassas olunması gerektiğini düşünüyorum ve ben de aynı şekilde düşünüyorum" diye konuştu. DHA