Türk Ulaşım Sen Gaziantep Şube Başkanı Baler Fidan, Gaziantep Tren Garında yapılacak olan projenin, protokolde belirlenen şekilde uygulandığı takdirde projeye destek vereceklerini söyledi.

2013 yılında Devlet Demir Yolları ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde kalan Demir-yolu arazilerinin kullanımı ile alakalı olarak imzalanan protokolü hatırlatan Fidan, “Burada uzun zamandan beri Gaziantep kamuoyunu yakından ilgilendiren demir-yolu arazilerinin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne devri ile ilgili konudaki görüş ve fikirlerimizi belirtmek üzere biraraya geldik. Malumunuz 2013 yılı sonunda yerel seçimler olmadan Devlet Demir Yolları ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında bir protokol imzalanmıştı. Bu protokolde Gaziantep havzasında bulunan demir yolu arazilerinin belediyenin kullanım alanına giren bölümlerinin Büyükşehir Belediyesi’ne devri bu devir sonrası oluşacak yapılaşma ve elde edilecek kar ile iki kurum arasında bölüşümü öngörüyordu" dedi.

EN DEĞERLİ ALAN

Fidan, "Biz Türk Ulaşım Sen olarak bu sahanın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte değerlendirilmesi noktasında bir rant malzemesi yapılmaması Devlet Demir Yolu çalışanlarından özellikle lojmanlarda oturan arkadaşlarımızın mağdur edilmemesi şartı ile sürdürülebilir devam ettirilebilir bir çalışma olduğu noktasında görüşlerimizi paylaşmıştık. Bu saha şehrimizin tam ortasında hatta şehrimizi ikiye bölen şu an itibari ile de Gaziantep’teki emlak piyasası göz önünde bulundurulduğunda en değerli alanlardan bir tanesi" dedi.

RAHATSIZDIK

"Bulunduğumuz gar binası ve etrafındaki alanların Kültür Varlıkları ve Tabiatı Koruma kurulu tarafından onların gözetiminde onların denetiminde bir yapılaşma olabileceği ve bu protokole derç edilmiş" diyen Fidan, "Biz de bu noktada buradaki alanın aslına uygun bir şekilde topluma kazandırılmasına ilişkin yapılacak çalışmaları desteklediğimizi, buradaki köhneleşmiş yapının ortadan kalkması adına Gaziantep’e daha fazla faydalı olacağına Gaziantep halkının şu anki mevcut yapıyı hak etmediğine, çalışanların da bu durumdan rahatsız olduğunu paylaşmıştık. Bu konuda düşüncelerimizi devam ettiriyoruz”

HAYIRLI OLSUN

Fidan, projenin şehrin siluetine ve birçok sorununa faydalı olacağını belirterek “Büyükşehir Belediyesinin buraya vatandaşın istediği şekilde bir yapılaşma yapacaklarını ümit ediyoruz ve bu projenin Gaziantep halkına hayırlı olmasını diliyoruz” dedi. bülten