‘’19. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı (GAPSHOES)’’, 18 Haziran Çarşamba günü ziyarete açılacak.
Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Odası ve KOSGEB destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından organize edilen GAPSHOES Fuarı’nın resmi açılışı ise 19 Haziran Perşembe günü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katımıyla yapılacak.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı açıklamada, sanayi potansiyeli ve ihracat gücüyle Türkiye’nin en önemli üretim merkezleri arasında yer alan Gaziantep’in en büyük özelliklerden birisi sektörel zenginliği olduğunu belirterek, ayakkabı, terlik ve saraciye üretiminde de güçlü potansiyele sahip olduklarına vurgu yaptı.
GAPSHOES Fuarı ile sektörü daha rekabetçi kılmayı, yeni pazarlara açmayı, markalaşma ve katma değer sağlamada daha iyi şartlara ulaştırmayı amaçladıklarını anlatan Konukoğlu, şunları kaydetti:
‘’Bugün GAPSHOES Fuarı’nı ne mutlu bize ki, sektörün Türkiye’deki en önemli buluşma adresi konumuna getirdik. Bu noktada hedefimiz artık, sektörün geleceği için fason üretimden çıkarak markalaşmaya ağırlık vermek olmalıdır. Ayakkabı ve terlikte markalaşma çalışmalarına hız vermemiz ve özgün tasarımlar yapmamız, toplam kalite ve yenilikçi anlayışımızı üretime yansıtmamız, katma değeri yüksek ürünler yapmamız sektörün gücüne güç katacaktır. Ben inanıyorum ki, dünyadaki en son gelişmelere göre vizyonunu çizecek ve yeni stratejiler belirleyecek Gaziantep ayakkabı sektörü, ulusal ve uluslararası pazarlarda her zaman boy gösteren bir sektör olacaktır.’’
20 BİN KİŞİNİN ZİYARET ETMESİ BEKLENİYOR
Ortadoğu Fuar Merkezi’nde 18-21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek 19. GAPSHOES Fuarı’na, Gaziantep’in yanı sıra İstanbul, Adana, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Antakya, Şanlıurfa, Manisa ve Samsun’dan ayakkabı, terlik, deri, saraciye üreticileri ile ayakkabı makine üreticileri katılıyor.
Temsil edilecek firma sayısının 160 ve marka sayısının 250 olduğu fuarı, Türkiye’nin her noktasından profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra yurt dışından başta Ortadoğu ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri olmak üzere birçok ülkeden 20 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
Yılda iki defa yaz ve kış sezonları için düzenlenen GAPSHOES Fuarı, sektördeki en son yenliklerin sergilenmesi ve firmaların yeni iş bağlantıları kurulması açısından önem taşıyor.