Güneydoğu Plastik ve Kimya Sanayicileri Derneği (GAPLASDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kökoğlu, Başkan Yardımcıları Selçuk Yıldırım ve Serkan Ünverdi ile birlikte Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Başkan Şahin’e dernek hakkında bilgiler veren Kökoğlu, geçen hafta birinci genel kurulunu yaptıklarını belirterek Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde plastik ve kimya sektörünün gelişmesi için çalıştıklarını söyledi. Kökoğlu, bölgede en önemli sektörlerinden birisinin plastik ve kimya sektörü olduğunu, bu nedenle bu alanda faaliyet gösteren işadamlarını bir çatı altında topladıklarını ifade etti.

Derneği Eylül ayında kurduklarını hatırlatan Kökoğlu, 17 kurucu üyeleri arasında sektöründe en büyük kapasiteye sahip firmaların temsilcilerinin bulunduğunu şuanda 22 üye sayısına ulaştıklarını kaydetti. (GAPLASDER) ve Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) ve Gaziantep Sanayi Odası işbirliği ile 17 Mart 2015 Salı günü, “Plastik Sektörü’nün Gelecek Tasarımı için Stratejik Açılımlar Çalıştayı” düzenleneceğini dile getiren Kökoğlu, “Çalıştayda Plastik sektörünün güçlü ve zayıf yönlerinin, karşılaştığı başlıca sorunlar ve sorunların çözümüne yönelik stratejiler belirlenerek yol haritası ortaya çıkarılacak” diye konuştu. Kökoğlu, amaçlarının Gaziantep başta olmak üzere Güneydoğu’daki diğer plastik ve kimya üretimi yapan şehirlerdeki sanayicilerle sinerji yaratarak, sektöre katkıda bulunmak istediklerini sözlerine ekledi. Derneğin kurulmasının hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Başkan Şahin de, “Plastik ve kimya sektörü stratejik bir alan. Sektörün sıkıntılarının çözüme kavuşması açısından böyle bir derneğin kurulması kentimiz ve bölgemiz için çok önemli. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. İHA