Gaziantep Medya Platformu (GAMEP)’in başlattığı Suriyeli Çocuklar İçin Ayakkabı Kampanyası’nın teslim töreni, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı yerleşkesinde gerçekleşti. Ayakkabı teslim törenine Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Kilis Vali Yardımcısı Ulaş Akhan, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Osman Durna, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, Kilis AFAD İl Müdürü İlhami Akgül ve çok sayıda davetli katıldı.

GAMEP’İN HEDEFLERİ BÜYÜK

İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunun ardından başlayan teslim töreninin açılış konuşmasını yapan GAMEP Başkanı Nazmi Özkoyuncu, GAMEP’in sadece bir mesleki platform olmanın ötesinde geleneksel hale getirdiği organizasyonlarla da adından sıkça söz ettiren bir platform haline geldiğini belirtti. Özkoyuncu, “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon ile Suriyeli kardeşlerimizin içinde bulunduğu zor şartlara bir kez daha dikkat çekerek, farkındalık oluşturmak ve haber peşinde koşan biz medya mensuplarının da sosyal içerikli bu organizasyonun öznesi olmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. Kampanyamızın başladığı günden bu güne kadar desteğini bizden esirgemeyen başta Kilis Valimiz Süleyman Tapsız olmak üzere, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve hayırsever iş adamı ve vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkürü borç biliyorum. GAMEP olarak yardımlarımız devam edecek, bu bir başlangıç. İlk teslimatı gerçekleştirdik. Hayırseverlerimizin yardımlarını ulaştırmaya devam edeceğiz.”

GAMEP’İ YÜREKTEN KUTLUYORUM

Kilis Vali Yardımcısı Ulaş Akhan da yaptığı konuşmada, Suriyelilerin bulunduğu diğer illere göre yoğunluk bakımından birinci sırada yer aldıklarını belirterek “Çünkü Kilis nüfusundan daha fazla Suriyeliye ev sahipliği yapıyoruz. Yapılan böyle anlamlı organizasyonlarla Suriyeli misafirlerimizin içinde bulunduğu duruma dikkat çekilmesi ve yardım organizasyonları ile destek verilmesi bizleri mutlu ediyor. Özellikle medya çalışanlarının gerçekleştirdiği bu çalışmayı çok anlamlı ve yerinde buluyorum. Başta GAMEP Yönetim Kurulu ve üyeleri olmak üzere bu organizasyona destek veren herkesi yürekten kutluyorum” dedi.

HAYIRLI ÇALIŞMALARA DEVAM

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak da, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı yerleşkesinde gerçekleştirilen teslim töreni ile ilgili yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “GAMEP’in başlattığı ayakkabı kampanyasına bizde belediye olarak destek vermekten büyük mutluluk duyduk. Ülkemizi güvenli bir liman olarak gören, dost ve kardeş ülke olarak sığınan Suriyeli kardeşlerimizin dertlerine tercüman olmak için gerçekleştirilen böylesi anlamlı ve hayırlı çalışmaları Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak desteklemeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkese başta GAMEP olmak üzere tüm hayırseverlere ve katılımcılara teşekkür ediyorum.”

Suriyeli Çocuklar İçin Ayakkabı Kampanyasının teslim töreninin sonunda kampanyaya destek veren hayırseverlere plaket takdimi yapıldı. İHA