Türkiye Hokey Federasyonu 2014 yılı faaliyet programı dahilinde bulunan 21 Yaş Altı Erkekler ve Kadınlar Açık Alan Hokeyi Kulüpler ve İl Karmaları Türkiye Şampiyonası Konya’da start aldı. Selçuk Belediyesi sentetik çim saha ve Şehit Nihat Gün sahalarında 10 Mayıs Cumartesi günü başlayan şampiyona 14 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. Turnuvanın şampiyon adayları arasında yer alan Gaziantep Polisgücü, Erkek ve Kadın hokey takımları çıktıkları ilk gün maçlarında galibiyetlerle ayrıldılar.

Kırmızı – beyazlı temsilcimizin Erkek takımı Konya Şehit Nihat Gün sentetik çim sahasında karşılaştığı Diyarbakır il karmasını 6 – 0 mağlup ederken ilk günün en farklı sonucunu elde ederek liderlik koltuğuna oturdu. Kadınlar kategorisinde mücadele eden kırmızı – beyazlı ekip, Selçuk Belediyesi sahasında oynanan mücadele de Nizip Gençlik Spor Kulübü ile oynadığı mücadelenin normal süresi 1 – 1 eşitlikle sonuçlandı. Penaltı atışlarında 2 – 0’lık skor ile sonucu lehine çeviren temsilcimiz ilk günün ardından C grubunda zirvenin sahibi oldu.

Konya’da oynanan ilk gün maçlarını galibiyetle kapattıkları için mutlu olduklarını söyleyen Polisgücü ve Hokey Türk Milli takım antrenörü Yusuf Kasım, “Erkekler kategorisinde Diyarbakır İl Karması ile oynadığımız mücadelede rahat bir oyun sergileyerek farklı galibiyet elde ettik. Kadınlarda ise deneyimli ve şampiyonluklar elde eden rakibimiz Nizip Gençlik Spor karşısında zorlanmamıza rağmen eşitlikle sonuçlanan karşılaşmada penaltılarda üstünlük sağlayarak avantaj elde ettik. İkinci gün karşılaşmalarında Erkek takımımız Kahramanmaraş İl Karması ile Kadın takımımız ise Highwayspor ile karşılaşacağız. Bu maçlardan da galibiyetlerle ayrılarak her iki alanda da liderliğimizi devam ettirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.