18 Puanla 16 sırada kırmızı çizgide olan ,Gaziantep FK 28 puanla 5.sırada zirveden kopmamak için oynayan Fenerbahçe'yi kendi sahasında ağırladı .
Sezon başından bu yana oynadığı inişli çıkışlı oyunla kör topal yola devam ediyor.
Erol Bulut eski takımına karşı sahaya kazanmak için her zamankinden farklı sitem ve oyun kurgusuyla hücum oyun kurgusuyla 4-4-2 sistemiyle, Kalede Günay ,savunmada H.İbrahim ,Tosca,Caulker,Kitsıou ,Orta alanda ,Maxsim ,Doğan ,Recep ,Sagal,İleri uçta ,Fıgueiredo ,,Muhammet den kurulu kadroyla sahaya çıktı .
Fenerbahçe ise 3-4-3 sistemi ile sahaya çıktığında Vitor Pereira hücum oyunu düşünerek sahaya çıktı.
Fenerbahçe kontrollü oyunla atak ve tempolu oyunla tüm hatlarıyla ,Gaziantep fk kalesine hızlı oyunla yüklenince ,Gaziantep FK haliyle geri yaslanarak gol yememek için savunmaya çekildi .
Bunu fırsat bilen Fenerbahçe temposunu ve baskılarını kanatlardan daha da etkili oyunla geliştirerek oyununu sürdürdü sağ kanattan gelişen atak da savunmanın arkasına sarsada son vuruş da etkili olamayınca, Gaziantep FK kontra ataklarla hücuma geçti ,Muhammet Demirin şık vuruşunu kaleci zorlukla çıkardı .
Fenerbahçe savunmadan çıkmak isterken Fıgueiredo topu alarak kalecinin iler çıktığını gördüğü anda aşırtma vuruşla topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi . Dakikalar 8 gösteriyordu. Tüm hatlarıyla gol için yüklenen Fenerbahçe'nin beklenmedik pozisyonda kalesinde gördüğü golle mağlup duruma düşmesinden sonra Fenerbahçe daha etkili ataklarla Gaziantep fk nin üzerine üzerine etkili pozisyonlarla yüklenirken Gaziantep savunmaya daha çok çekilerek rakip ataklarını karşılamaya çalıştı .
Fenerbahçe'nin tüm hatlarıyla yarı sahaya yerleşti ,sürekli gelişen pozisyonları golün habercisiydi ,Savunmanın arasına iyi sarkan tere yağdan kıl çekercesine kazandı topla Günay'ın ağzının içine kadar girerek düzgün vuruşla Mesut Özil golü 30 dakikada skoru eşitledi .
Golden sonra Fenerbahçe yine etkili ataklarla baskılar kurarken Gaziantep fk ileri çıkmakta zorlandı . Fenerbahçe Serdar ,Mesut ikilisinin etkili ataklarıyla Gaziantep savunmasın darmadağın etti .
Savunmanın belkemiği rakiplerin korkulu oyuncusu Papy Djiobdji arada ,ne yazık ki ,Erol Buluttan kesik yemiş kulübe de bekliyordu . .
Erol Bulut ,yanlışını görmüş olacak ki H.İbrahimi oyundan alarak Djiobdji ile ikinci yarıya başladı. Gaziantep FK 52 dakikasında kazandığı serbest atıştan Maxsim'in vuruşunda ceza sahasında rakibin elle müdahalesinde Atilla Karaoğlunun penaltı vermesiyle Maxsim durumu 2-1 yaptı.
Fenerbahçe hücum oyunun rağmen Victor Pere yorulan oyuncuları alıp yeni oyuncuları sahay süreken hücumda kendi ekseninde etkisiz şekilde oynayan Sagal'ı oyunda tutması rakibin işini kolaylaştırdı .
Figueriredo savunmanın arasından iyi sıyrılarak kaleciyle karşı karşıya aldı yüzde yüz gol
Fenerbahçe tüm hatlarıyla yüklenirken kontra atakla hucuma çıkan gaziantep fk Muhammet Demirin ara pasında Figueriredo ile gölu bularak yine galip duruma geçen golü 73 dakikada buldu .
Erol Bulut Fenerbahçe'nin ileri çıkacağını düşünerek kontra ataklarla hücumda ileri çıkan toplarda etkili olacak Dicko'yu sağal yerine Muhammet Demiri oyundan alması yine düşündürücüydü.
Erol Bulutun yanlışlarına rağmen zorda olsa alınan bu galibiyet yüzleri güldürürken aldığı 3 puanla azda olsa ateş hattından uzaklaştı .