Gaziantepspor’un “Efsane” lakaplı kalecisi Zydrunas Karcemarskas ve Belaruslu futbolcusu Anton Putsila Osmanlıspor maçı öncesinde açıklamalarda bulundular. Özellikle Galatasaray’a karşı gösterdikleri performansla alkış alan Karce ve Putsila performanslarını Osmanlı’ya karşı da sürdürmek istediklerini söylediler. Putsila, Karcemarskas hakkında kariyerinde çalıştığı en iyi kaleci diye bahsederken övgü dolu sözler söyledi.

KARCE; “KENDİMİZE GELDİK”

Gaziantepspor’un başarılı file bekçisi Zydrunas Karcemarskas, takım olarak kötü gidişe dur dediklerini ve bu moralle Osmanlı karşısında da galibiyet alacaklarını iddia etti. Taraftarların sevgilisi olan Karce, “Lige iyi başlayamadık ancak son iki maçta gerçekten arkadaşlarım iyi bir performans gösterdiler. Galatasaray’ın zor durumda olduğunu biliyorduk ama ne olursa olsun büyük bir takımlar. Sahaya inanarak çıktık ve hepimiz elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık. Ben bu takımın üst sıralarda olması gerektiğine inanıyorum. Umarım Osmanlıspor maçında da kazanıp, taraftarımızı mutlu ederiz” dedi.

“GOL YEMEMEK ELBETTE ÇOK GÜZEL”

Gaziantepspor’da sakatlığı nedeniyle ikinci yarının ilk 3 maçında takımdan ayrı kalan Karcemarskas, Galatasaray maçında gösterdiği performansla yeniden güven vermişti. Kalesinin gole kapatmasının kendisi için çok önemli olduğunu belirten yıldız eldiven, “Elbette Galatasaray’a karşı gol yememek beni mutlu etti. Ancak bu sadece benim performansımdan dolayı değil. Takım arkadaşlarımda özellikle takım olarak çok iyi savunma yaptı ve benim de işimi kolaylaştırdı diyebiliriz. Herkes üzerine düşeni yaptığı sürece, Gaziantepspor’un yenemeyeceği takım yoktur” dedi.

“TARAFTARIMIZI ÇOK SEVİYORUM”

Gaziantepspor taraftarının en sevdiği isimlerin başında gelen Karcemarskas, “taraftarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Onlar oynamadığım maçlarda bile bana destek oluyor. Ben onları mutlu etmek için elimden geleni yapıyorum. Ama onlardan rica ediyorum, sadece büyük maçlarda değil her maçta bu stadı doldurmaları. Onların olması bizi çok ama çok rahatlatıyor” diye konuştu.

PUTSİLA; “ŞANSSIZLIKTAN KURTULDUK”

Gaziantepspor’un sezon başında kadrosuna kattığı Anton Putsila, Galatasaray ve Kayserispor maçıyla birlikte şanssızlıklarını da yendiklerini ifade etti. İkinci yarıya şanssız bir giriş yaptıklarını belirten Putsila, “Ligin ikinci yarısına açıkçası istediğimiz gibi bir başlangıç yapamadık. Ama takım olarak bunun altından kalkmayı başardık. Benim de zaman zaman sakatlıklarım oluyordu ve bu tam performansımı sergilememi ne yazık ki engelledi. Ancak Galatasaray maçında oynayan tüm arkadaşlarım gibi ben de iyi bir futbol oynadığımı düşünüyorum” dedi.

“KAZANACAĞIZ”

Cumartesi günü oynanacak zorlu Osmanlıspor maçına da değinen Anton Putsila, “Takım olarak her şey yolunda gidiyor. Takımda gerçekten üst düzey bir arkadaşlık var ve galibiyetler de geldikçe bizim güvenimiz daha da artıyor. Galatasaray maçındaki skoru daha da anlamlı hale getirmek için Osmanlıspor’u da mağlup etmemiz gerekiyor. Ben bu maçıda kazanacağımızı tahmin ediyorum” dedi.

“KARCE’DEN İYİSİ YOK”

Kariyerinde önemli takımlarda da forma giydiğini belirten Putsila, Karcemarskas’tan da övgüyle bahsetti. Ondan daha iyisi yok diyen Putsila, “gerçekten böyle bir kaleciye sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Karce hem iyi bir insan hem de inanılmaz bir kaleci. Onun kalede olduğunu bilmek bile bizi saha içerisinde rahatlatıyor. Kariyerimde gördüğüm en iyi kaleci olarak Karcemarskas’ı gösterebilirim” diye konuştu.