Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Gaziantepspor, deplasmanda konuk olduğu Osmanlıspor'la 1-1 berabere kaldı ve yenilmezlik serisini 3 maça çıkardı.

Kırmızı-siyahlılar Orkan'ın golüyle öne geçsede 86. dakikada Abuda'nın büyük hatasıyla ev sahibi skoru 1-1'e getirdi.

86' Abuda'nın büyük hatasıyla Osmanlıspor beraberliği yakaladı.

74' Aminu Umar'ın sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte bomboş pozisyonda topla buluşan Pierre Webo'nun rövaşatasında top az farkla kalenin solundan dışarı çıkıyor.

71' Gaziantepspor, karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Emre Nefiz'in yerine Hürriyet Güçer'i oyuna alarak kullanıyor.

70' Uğur Demirok'un John Chibuike'ye yaptığı faulün ardından ceza sahası dışından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Orkan Çınar geçiyor. Orkan Çınar'ın çektiği şut baraja çarpıp kornere çıkıyor.

68' Pierre Webo'nun pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Gabriel Torje için ofsayt bayrağı kalkıyor.

67' Aynı dakika içerisinde Pierre Webo, Mehmet Güven'in yerine karşılaşmaya dahil oluyor.

67' Osmanlıspor FK, bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Dzon Delarge oyundan çıkarken yerine Gabriel Torje giriyor.

64' Raul Rusescu'nun pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Avdija Vrsajevic'in çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

63' Gaziantepspor, bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanarak oyuna devam edemeyen Prince Gouano'nın yerine Hakan Çinemre karşılaşmaya dahil oluyor.

60' Fernando Marcal'ın Dzon Delarge'ye yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Tiago Pinto geçiyor. Tiago Pinto'nun ortası kaleci Zydrunas Karcemarskas'ta kalıyor.

57' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Aminu Umar geçiyor. Aminu Umar'ın ortası ile ön direkte topla buluşan Uğur Demirok'un kafa vuruşu kaleci Zydrunas Karcemarskas'ta kalıyor.

55' GOOOLLL!! Gaziantepspor, Orkan Çınar'ın attığı golle 1-0 öne geçiyor. Musa Çağıran'ın, Orkan Çınar'a yaptığı faulün ardından ceza sahası dışından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Orkan Çınar geçiyor. Orkan Çınar'ın çektiği şut kaleci Ahmet Şahin'in sağından ağlarla buluşuyor.

51' Raheem Lawal'ın pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Musa Çağıran'ın çektiği şut Fernando Marcal'dan dönüyor.

49' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Orkan Çınar geçiyor. Orkan Çınar'ın ortasını Raul Rusescu ön direkte kafayla uzaklaştırıyor.

49' John Chibuike'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Barış Yardımcı'nın ortasını Osmanlıspor FK savunması kafayla uzaklaştırıyor.

46' İkinci yarı Gaziantepsporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

45' Caner Ak'ın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona eriyor.

45' İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

43' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Aminu Umar geçiyor. Aminu Umar'ın ortasını Gaziantepspor savunması uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda bulunan Numan Çürüksu'ya geliyor. Numan Çürüksu'nun gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

43' Aminu Umar'ın pası ile sağ kanatta topla buluşan Avdija Vrsajevic'in son çizgiden yaptığı orta, Fernando Marcal'a çarpıp kornere çıkıyor.

39' Raheem Lawal'ın pasına ceza sahası yayı dışında hareketlenen Raul Rusescu için ofsayt bayrağı kalkıyor.

37' Gaziantepspor ceza sahasına yakın bir noktada Fernando Marcal'a arkadan sert müdahalede bulunan Dzon Delarge, sarı kart görüyor.

34' Numan Çürüksu'nun kendi yarı alanından gönderdiği uzun pasa sol kanatta hareketlenen Raul Rusescu için ofsayt bayrağı kalkıyor.

29' Sağ kanatta topla buluşan Avdija Vrsajevic, son çizgiden ortasını yapıyor ancak Abdülkadir Kayalı tehlikeyi uzaklaştırıyor.

23' Musa Çağıran'ın uzun pasına Gaziantepspor ceza sahasına yakın bir noktada hareketlenen Raul Rusescu için ofsayt bayrağı kalkıyor.

20' Dzon Delarge'nin pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Raheem Lawal'ın çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

19' Fernando Marcal'ın Musa Çağıran'a yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Aminu Umar geçiyor. Aminu Umar'ın ortasını Uğur Demirok kafayla takım arkadaşlarına indirmek istiyor ancak araya giren Gaziantepspor savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

16' Uğur Demirok'un Orkan Çınar'a yaptığı faulün ardından ceza sahası dışından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Orkan Çınar geçiyor. Orkan Çınar'ın çektiği şut az farkla kalenin solundan dışarı çıkıyor.

14' Raheem Lawal'ın uzun pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Dzon Delarge'nin çektiği şut farklı şekilde kalenin sağından dışarı çıkıyor.

10' Bu dakikada karşılaşmanın orta hakemi İlker Meral sakatlanıyor. Karşılaşmanın geri kalan kısmında mücadeleyi 5. hakem Caner Ak yönetecek.

7' Sağ kanatta topla buluşan Musa Çağıran, son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak Gaziantepspor savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

5' Avdija Vrsajevic'in sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Dzon Delarge'nin kafa vuruşu farklı şekilde kalenin solunda dışarı çıkıyor.

4' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Aminu Umar geçiyor. Aminu Umar'ın ortasını Gaziantepspor savunması kafayla uzaklaştırıyor.

3' Raul Rusescu'nun sağ kanattan yaptığı ortayı Gaziantepspor savunması kornere uzaklaştırıyor.

2' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Raheem Lawal geçiyor. Lawal'ın ortasını Gaziantepspor savunması ön direkte kafayla uzaklaştırıyor.

2' Dzon Delarge'nin yerden pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Raheem Lawal'ın çektiği şut Gaziantepspor savunmasına çarpıp kornere çıkıyor.

1' Karşılaşma Osmanlısporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

1' Karşılaşma başladı.

3' Osmanlıspor çok etkili başladı. Delerge'nin kafası az farkla dışarı gitti.

7' Maçın hakemi İlker Meral sakatlanarak oyun

22' Osmanlıspor atağında Rusescu'nun içeri çevirdiği topta Karcemarskas gole izin vermedi.

45' Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

49' Abuda'nın uzaktan şutunda top uzak farkla dışarı çıktı.

54' GOOOOOOOOOL Gaziantepspor Orkan Çınar'ın frikikten attığı harika golle 1-0 öne geçti.

MÖ Osmanlıspor'da Numan Çürüksu, Badou Ndiaye, Gabriel Torje ve Mehmet Güven, bu maçta sarı kart görmeleri durumunda gelecek hafta Medipol Başahşehir deplasmanında forma giyemeyecek.

MÖ 23 haftada 25 golü bulunan Gaziantepspor'un en golcü oyuncusu ise 5 golle John Chibuike. Daniel Larsson'un da ligde 4 golü bulunuyor. Gaziantepspor'un en çok gol pası veren isimleri ise 3'er asistle John Chibuike ve Orkan Çınar.

MÖ 23 haftada rakip filelere 35 gol bırakan Osmanlıspor'un en golcü ismi 10 golle Badou Ndiaye. Raul Rusescu da 7 golle Senegalli oyuncuyu takip ediyor. Musa Çağıran da yaptığı 5 asistle bu alanda takımının lideri.

MÖ 23 hafta sonunda 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 mağlubiyet elde eden Gaziantepspor ise topladığı 30 puanla ligde 11. sırada yer alıyor.

MÖ Geride kalan 23 maçta 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 mağlubiyet elde eden Osmanlıspor FK, topladığı 32 puanla ligde 8. sırada yer alıyor.

MÖ Ligin ilk yarısında Gaziantep'te oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip Muhammet Demir ve John Chibuike'nin attığı gollerle 2-1 kazanmıştı. Osmanlıspor'un tek sayısı ise Erdal Kılıçaslan'dan gelmişti.

MÖ İki ekip bugüne kadar 13 kez karşılaşırken bu maçların 7'sini Gaziantepspor, 4'ünü Osmanlıspor FK kazandı, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda atılan gol sayılarında da Gaziantepspor'un 19-14 üstünlüğü bulunuyor.

MÖ Konuk ekip Gaziantepspor'da ise Gbenga Arokoyo, Mustafa Durak, Erdem Şen ve Daniel Larsson, sakatlıkları nedeni ile Ankara'ya getirilmeyen isimler.

MÖ Ev sahibi ekipte sakatlıkları bulunan Artur Moraes ve Anas Sharbini, bu karşılaşmada forma giyemeyecek isimler.

MÖ Spor Toto Süper Lig'in 24. hafta mücadelesinde Osmanlıspor FK, kendi sahasında Gaziantepspor'u konuk ediyor. Saat 19:00'da başlayacak müsabakayı İlker Meral yönetecek.