Avrupa Erkekler basketbolunda Türkiye’ye kupa kazandıran tek takım olan Royal Halı Gaziantep Basketbol, sezonun son maçında bugün Tofaş ile mücadele ediyor. Play Off şansını kaybeden eflatun – sarılı ekip, galip gelmesi durumunda gelecek sezon ülkemizi EuroChallenge kupasında bir kez daha temsil etme hakkını elde edecek. Bursa Atatürk Kapalı Spor Salonunda bugün saat 18.30’da Tofaş maçı ile sezonun son mücadelesine çıkacak olan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının maçını Halil Baldemir, Kaan Büyükçil ve Sertan Kırklar hakem triosu yönetecek.

GALİBİYET EUROCHALLENGE’YE TAŞIYACAK

Play Off barajının bir basamak üstünde ligi tamamlayan takımın ülkemizi EuroChallenge’de temsil etmesi temsilcimizin gelecek sezonda Avrupa’da bir kez daha boy göstermesi yönünde iştahını arttırıyor. Erteleme maçında Aliağa Petkim’i farklı mağlup eden eflatun – sarılı ekip, Play Off finallerine kalmayı garantileyen Tofaş karşısında bugün salondan galibiyetle ayrılması durumunda ligi 9. sırada tamamlayacak ve Fiba Erkekler EuroChallenge ülkemizin bir kez daha temsilcisi olma hakkını elde edecek. Eflatun – sarılı dev adamların, Tofaş karşısında elde edeceği galibiyet puanını 44’e yükseltecek ve yerini korumuş olacak. Tersi durumunda 43’puanla lig tamamlanacak. En yakın rakibi Trabzonspor Medical Park kazanması durumunda puanını 43’e yükseltecek ve genel averaj ile ligde ki sıralama belirlenecek.

BİR RAKİP VAR

Beko Basketbol 1.Lig’de mücadele eden ve 8 takım arasına kalma şansını kaybeden Royal Halı Gaziantep Basketbol, Avrupa Kupaları için umudunu koruyor. Ligi 9.sırada bitirecek olan takımın Avrupa’da Türkiye’yi temsil edeceği göz önüne alındığında bu akşamki maç eflatun - sarılı ekip için çok büyük önem taşıyor. Bugün deplasmanda Tofaş ile karşılaşacak olan temsilcimizin 9.sıra için Trabzonspor’da savaş veriyor.

MUHARREM TÜRKOĞLU