Gaziantepspor’da yaşanan gelişmeler baş döndürmeye devam ediyor. Dün sabah vilayette yapılan toplantıdan sonra İbrahim Kızıl’ın görevi bırakmaya niyetinin olmadığı iddia edildi.

Vali Erdal Ata’nın Başkanlığındaki dar kapsamlı toplantıya Bilal Çeker, İbrahim Kızıl, Mustafa Kızıl ve Sabri Hamamcı katıldı. Karşılıklı konuşmaların ardından, Vali Erdal Ata, İbrahim Kızıl’ın istemiş olduğu 10 milyon 600 TL’nin denetim firmasının incelemesinden sonra verileceğini tekrarladı.

Ancak alınan bilgiye göre, İbrahim Kızıl yapılacak ödemenin garantisini istedi. Vali Erdal Ata ise, bu güvenceyi yeni oluşumun 7 kişilik çalışma grubu tarafından imza yoluyla taahhüt edileceğini söyledi. Gün boyu yaşanan gelişmelerin ardından İbrahim Kızıl’ın yakın çevresine bırakmak istemediğini söylediği iddia edildi.

DENETİM FİRMASININ RAPORUNA GÖRE ÖDEME YAPILACAK

Vali Erdal Ata’nın kulüpte yaptığı incelemede sonrası çıkacak rakamlara göre İbrahim Kızıl’ın alacağı ne ise onun kesinlikle verileceğini dile getirdiği, ancak Kızıl’ın bu parayı inceleme öncesi kongre yapılmadan verilmesi talebinde bulunduğu ileri sürüldü. Vali Ata’nın bunun üzerine çalışma grubundaki 7 arkadaşın imza atarak bu parayı taahhüt edeceği sözünü verdiği iddia edildi.

ÇALIŞMA GRUBUNDA KİMLER VARDI

Fatma Şahin’in Başkanlık ettiği yeni oluşum kendi arasında 7 kişilik bir çalışma grubu tayin etmişti. Bunlar Bilal Çeker, Ali Yener, Selim Acar, Bilal Kara, Ahmet Tiryakioğlu, Sabri Hamamcı ve Mahsun Altunkaya’dan oluşuyordu. Vali Ata, bu kişilerin 10 milyon 600 bin TL’yi Kızıl’a vereceklerini taahhüt edeceklerini belirtmişti.

HAZİRAN’A KADAR BIRAKMAYA NİYETLERİ YOK

Öte yandan İbrahim Kızıl’a yakın çevreler, Gaziantepspor’u bırakmayacaklarını iddia etti. Kızıl’ın kardeşleriyle birlikte göreve devam diyeceği ve olağan kongrenin yapılacağı Haziran ayına kadar görevini sürdüreceğini dile getirdiği belirtildi. Bu durumda Gaziantepspor’un haziran ayında yapılacak olan olağan genel kuruluna kadar Kızıl kardeşler kulübü yönetmeye devam edecek.