Şehitkamil Belediyesi’nin destekleriyle yaptırılan Gaziantep Oto Center Sitesi’nin açılışını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yaptı. Işık, Türkiye genelinde yapmak istedikleri çalışma için Gaziantep Galericiler Sitesi'nin moral ve model olacağını kaydetti.

Işık, küçük sanayi sitelerini şehrin dışında yapılacak modern tesisleri taşınması için çalışma başlattıklarını belirterek, "Küçük sanayi sitelerinin dönüşümünde bakanlığın tek başına çalışma yürütmesi mümkün değil. Bu noktada yerel yönetimlerin mutlaka devreye girmesi gerekiyor" dedi. Işık, Şehitkamil ilçesindeki Gaziantep Galericiler Sitesi'ninin açılışında, "Türkiye'ye örnek olacak" diye nitelendirdiği projenin hem sektör temsilcileri hem de tüketicilere uygun bir zemin hazırladığını söyledi.

ZAMANIN RUHUNA UYGUN DEĞİŞİM

Türkiye'de özellikle ekonomi alanındaki eski alışkanlıklarla yola devam etmenin mümkün olmadığını ifade eden Işık, zamanın ruhuna uygun değişim ve dönüşümü hayata geçirmenin gerekliliğine işaret etti. Oto galericilerinin şehir dışına taşınmasının önemine değinen Işık, "Bu, sadece şehir planlaması için bir zorunluluk değil, aynı zamanda esnafın daha modern ortamlarda çalışması ve gelirlerini artırmaları için önemli" diye konuştu.

SEKTÖR İLERİ GİTMELİ

Galerici esnafının uzun yıllar çalıştığı yerden ayrılmak istememesini anlayışla karşılayacaklarını vurgulayan Işık, "Sektörün ileri gitmesi için bu tür düzenlemeleri hayata geçirmek zorundayız. Satılık arabaların artık kaldırımda durması gerçekten iyi manzara değil. Zaten konumu iyi olan birçok iş yeri de bu durum karşısında haksız rekabete uğruyor. Bakanlık olarak biz sadece galericiler için değil, eski sanayi sitelerinin tamamı için bir dönüşüm programına ihtiyaç duyulduğunu düşünüyoruz. Bugün sanayi sitelerinin büyük çoğunluğu yerleşim yerlerini içinde kaldı. Bunların yeni yerlere taşınması için çalışma başlattık. Küçük sanayi sitelerinin dönüşümünde bakanlığın tek başına çalışma yürütmesi mümkün değil. Bu noktada yerel yönetimlerin mutlaka devreye girmesi gerekiyor. Eğer küçük sanayi sitelerimizi daha modern yerlere taşımak istiyorsak, bizim çalışma ortaklarımız ilçe ve büyük şehirlerimiz olmalı."

İKİNCİ ELDEKİ GÜVEN SORUNU

Bundan 12 yıl önce Türkiye'de 91 bin otomobilin satıldığını hatırlatan Işık, bugün bu rakamın 600 bini aştığını bildirdi. Türkiye'deki otomobil satışlarının artmaya devam edeceğini aktaran Işık, "Özellikle bu sektörde çalışan arkadaşlarımız hiç kötümser olmasın.Türkiye'deki otomobil satışları ikinci el piyasasının hareketli kalmasını sağlayacak" şeklinde konuştu. Son dönemlerde Türkiye'de sıfır kilometre araca biniş süresinin azaldığına dikkati çeken Işık, "Artık insanlar sıkça araç değiştiriyor. Bu da günümüzde ve gelecekte sektörün dinamizmini artıracağını gösteriyor. Sektör temsilcilerinin de bu sektörün karlılığının sürdürülmesi ve güvenilirliğini sağlanması için bazı adımlar atması gerek. Burada çok güzel bir başlangıç yapılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

ŞAHİN: YAŞAM KALİTESİNİ ATTIRMAK ÖNEMLİ

Bu güzel eserin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, sözlerine başlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Bize düşen şey insana hizmet etmek. Eser bırakan, hizmet üreten, değer üreten ve sizlerin önüne, sizlerin taleplerini yerine getiren bir anlayışla millete hizmet etmeye devam ediyoruz. Bakanlığım dönemimde Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’nun bana, ‘Bakanım bu çok önemli bir alan’ dedi ve bu başarıldı. Yani birlikten kuvvet doğruyor, birlikte rahmet var ve bu eser birliğin beraberliğin eseri. Hepinizden Allah razı olsun diyorum. Şimdi bize düşen şey insanı merkeze almak, yaşam kalitesini attırmak, vatandaş memnuniyetini attırmak. Daha fazla merkezdeki yükü çevreye almamız lazım, daha fazla sizlerin önünü açmamız lazım. Bizde bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Biz bu başardığımızı şimdi. Birikeçtiler, mermercilerde, hurdacılarda, trikotajcılarda, başarmamız lazım. Sizler örnek oldunuz, Allah sizlerden razı olsun diyorum” diye konuştu.

FADILOĞLU: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Kendi Şehitkamil bölgem adına bu projenin hayata geçmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Fatma Şahin hanımefendinin Ankara'da olduğu dönemde bu projeye verdiği desteklerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Kooperatif tarafından yapılan proje çalışması neticesinde 47 Bin metrekare inşaatı bulunan 140 adet dükkanı bulunan bir Oto Center inşa edildi. Kooperatifimiz yerel kaynaklarla buraları yapmaya çalışırken Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olmak üzere elimizden gelen desteği kendilerine verdik. Bu çalışma şehir içinde dağınık halde bulunan galerici esnafını bir araya getirmek amacıyla yapılan komplike bir çalışma yapıldı. Şehitkamil Belediyesi olarak bizlerde elimizden gelen desteği bu çalışmaya verdik. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KARUSER TEŞEKKÜR ETTİ

Gaziantep Oto Center Yapı Kooperatif Başkanı Abdullah Karuser ise," Oto Center’in yapımında bizleri Ankara'da ağırlayan talep ve isteklerimize olumlu yönde cevap veren ve maddi manevi arkamızda olan sayın Fatma Şahin hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu sürekli bizimle istişare halindeydi. Kendisinin de buraya emeği çok büyük. Özellikle buranın alt yapısı çevre düzenlemesi ve yollarının asfaltlanması konusunda bizlerden desteğini hiç eksik etmesi. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

KİMLER KATILDI?

Gaziantep Oto Center Sitesi’nin açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gaziantep Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Oto Center Yapı Kooperatif Başkanı Abdullah Karuser, Gaziantep Oto Center Dernek Başkanı Doğan Aslan, Gaziantep Oto Center esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.