Galatasaray'ın, Fatih Terim döneminde altyapıda antrenmanlara çıkan ancak yetiştirme bedeli konusunda Bursaspor'la çıkan anlaşmazlık sonrasında imza atmaktan vazgeçtiği genç yıldız Oğulcan Çağlayan, yeni takımı Gaziantepspor'la ligde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Futbola Ankaraspor'da başlayan ve Bursaspor altyapısında gösterdiği gelişim sonrasında büyük kulüplerin dikkatini çeken Oğulcan Çağlayan, 2013-2014 sezonu başında bir süre Galatasaray altyapısında antrenmanlara çıkmış ve o dönem kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla Galatasaray'ın hayallerini süslediğini ve Sarı-kırmızılı takıma gelmekten duyduğu memnuniyeti açığa vurmuştu.
 
Sezon öncesi Okan Buruk yönetimindeki Gaziantepspor'un yaptığı kampa katılan Oğulcan, fiziksel gelişimini takımın seviyesine çıkarmış ve sezona iyi bir başlangıç yapmıştı. Takımının Kayseri Erciyesspor maçındaki geri dönüşünü başlatan Oğulcan'ın bu performansı "Galatasaray'ın kapısından dönen bir başka yetenek mi?" sorusunu akıllara getirdi.

17 YAŞ VE İMZA SORUNU


Bursaspor'dan Galatasaray'ın yolunu tutan Oğulcan, 17 yaşında olduğu için Galatasaray'la profesyonel sözleşmeye imza atması mümkün oolmayan genç yıldız, Florya'da çalışmalarını sürdürürken, ortaya çıkan yetiştirme parası sorunu sarı-kırmızılı kulübün başını ağrıtır cinstendi. Ankaraspor ve Bursaspor'da futbol eğitimi gören Oğulcan için iki kulübün toplam 350 bin euroya(dönemin lira değeriyle 700 bin TL) varan yetiştirme bedeli Galatasaray tarafından fazla bulundu ve Oğulcan'ın "hayalim" dediği takıma transferi gerçekleşmedi.


G.SARAY'IN YAPMADIĞINI G.ANTEP YAPTI


Oğulcan'ın Galatasaray'la anlaşamadığı dönem, Fatih Terim'in Florya'da veda ettiği döneme denk gelince Oğulcan Çağlayan ismi çabuk unutuldu. Oğulcan'ı takip eden bir başka takım da Gaziantepspor olurken, dönemin başkanı İbrahim Kızıl, Ankaraspor'a 300 bin TL, Bursaspor'a ise 400 bin TL yetiştirme bedeli ödeyerek Oğulcan'ı takıma kazandırdı


SERGEN YALÇIN FORMA VERDİ

Şubat 2014'e kadar profesyonel sözleşmeye imza atamayan Oğulcan, 18 yaşının ilkk günlerinde yeni takımında forma şansı buldu. Beşiktaş'la oynanan mücadelede sahaya çıkan Oğulcan, futbol kariyeri için en önemli adımı Gaziantepspor'da attı. Lige alışma süreciyle geçen 2013-2014 sezonun ikinci yarısında Sergen Yalçın yönetimindeki Gaziantepspor'da 17 maçın 4'üne çıkan Oğulcan, yeni sezon öncesinde yapılan kampta yeteneklerini kanıtladı ve A Takım'ın vazgeçilmezleri arasına girmeye başladı.


SEZONA FIRTINA GİBİ BAŞLADI!


Gaziantepspor'la yeni sezon öncesi kamp çalışmalarına dahil olan Oğulcan, 2014-2015 sezonuna iyi bir giriş yaptı. Sezonun ilk maçında Sivaspor'u 2-1 yenen Gaziantepspor'da oyuna 65. dakikada giren ve etkili bir performans sergileyen genç golcü, 2. haftada oynanan Kayseri Erciyesspor karşısında takımın 2-0'dan geri dönmesinde büyük pay sahibiydi. 51. dakikada oyuna dahil olan 18 yaşındaki Oğulcan, 75. dakikada takımını umutlandıran golü attı ve geri dönüşün fitilini yakmış oldu. Sonrasında Chico'nun ayağından bir gol daha bulan Gaziantepspor, 2-0 geriye düştüğü maçtan 1 puan koparmayı başladı.


"YERLİ IBRAHIMOVIC"


Özellikle Bursaspor altyapısında forma giydiği çeşitli yaş gruplarında dından söz ettiren Çağlayan, 2011-2012 sezonunda Bursaspor U16 takımının formasını giydiği 21 maçta 29 gol atarak yükseklere göz kırpmaya başladı. Aynı sezonun son bölümünde Yeşil-beyazlı ekibin U17 ve U 18 takımlarında forma giyerek beklentileri yükselten Oğulcan, sezonu 25 maçta attığı 33 golle tamamladı. Hava toplarındaki başarısı ve güçlü fiziğiyle altyapı liglerinde "Yerli Ibrahimovic" olarak nam saldı.

GOLLERE DEVAM


Başarıyla geçen yılın ardından başlayan 2012/2013 sezonu Oğulcan için de zorlu olmay adaydı. Alt yaş kategorilerinde gösterdiği performansı, yükseldiği U17 ve U18 takımlarında da göstermesi beklenen Oğulcan, U17'de çıktığı ilk 2 maçta 2 gol atarak sezona fırtına gibi bir giriş yaptı. Sonrasında U18'de forma giymeye başlayan 17 yaşındaki yetenek, sezonun ilk yarısında forma şansı bulduğu 22 karşılaşmada 14 gol attı ve ikinci yarıya Bursaspor A2 takımıyla birlikte giriş yaptı. A2 liginde Bursaspor formasıyla 21 kez sahay çıkan Oğulcan, bu maçlarda da 6 gol atma başarısı gösterdi ve genç milli takımların radarına girdi. 2012-2013 sezonu boyunca çıktığı 51 maçta toplam 23 gol kaydeden başarılı oyuncu, Hikmet Karaman tarafından Bursaspor A Takımı'nın sezon öncesi kamp çalışmalarına götürüldü.


FLORYA'DA BİR ASLAN

Ligde 2 sezon üst üste şampiyon olan ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkma başarısı gösteren Galatasaray, Fatih Terim önderliğinde altyapısını genişletmeye çalışıyordu. Ülke geneli ve yurtdışından önemli yetenekleri alt yaş takımlarına monte etme çabası içinde olan Sarı-kırmızılı kulüp, Bursaspor'da kendini gösteren Oğulcan'ı da kadrosuna katmak istiyordu. Bunun için oyuncu ve ailesiyle görüşen Galatasaray, Oğulcan'ı ve Çağlayan ailesini ikna ederek genç yıldızı Florya'ya getirdi. Genç takımın çalışmalarına dahil olan Oğulcan, bu dönemde iki takım arasında tartışmaların odak noktası oldu.


TARAFTARIN GÖNLÜNÜ KAZANDI


Florya'ya adım atar atmaz Galatasaray'ın bir parçası gibi hareket etmeye başlayan Oğulcan, mikroblog sitesi Twitter i hesabından Sarı-kırmızılı formayı giymekten duyduğu mutluluğu takipçileriyle paylaşıyordu. Florya'yı ve Galatasaray'a gelişini ilk olarak Twitter'dan duyuran genç golcü, "Yeni bir baslangıç! Beklentilerin fazlasını karşılamak için daha fazla çalısacağım. Teşekkürler" diyerek mutluluğunu dile getirmişti. Bu dönemde okumaya başladığı Metin Oktay'ın hayatı gibi Galatasaray'la ilgili yayınlardan bölümler paylaşarak taraftarların kalbinde yer edinen Oğulcan, büyük umutlarla geldiği Galatasaray'da serüveninin kısa olacağını bilmiyordu.

YETİŞTİRME ÜCRETİ VE TERİM'İN AYRILIŞI


Bursaspor'la anlaşmadan oyuncuyu takıma kazandırdığı için eleştiri oklarını üzerine çeken Galatasaray'ın, 17 yaşındaki oyuncu için bonservis bedelini ödenemeyeceğini, ailesinin ve oyuncunun rızası olması durumunda istediği kulüpte forma giyebileceği savunmasını yaptığı dönemde, Oğulcan'ı futbola kazandıran Ankaraspor ve Bursaspor'a yetiştirme bedeli ödemesi gündeme geldi. Toplamda 350 bin avroluk bir bedeli ödemeyi reddeden Sarı-kırmızılı kulüp, Oğulcan'ı geri göndermek zorunda kaldı.

(Kaynak: Sporx)